Vårpaletten

Också jag har fallit offer för vårkrypet i kroppen. Jag snubblade på mållinjen här precis innan mars – det var ju det där med poänglösheten i att börja hoppas och längta för tidigt. Men det är som att med varje visslande fågelkvitter och över kontorsväggen dansande solkatt så smälter beslutsamheten bort. Jag är så himla redo för varmare vindar, kritvita sneakers och grå trottoarer nu. Så här kommer ett inlägg klätt i bästa vårpalett:

DSC_0509

Jag var hemma i Norrköping förra helgen för att i efterskott fira min födelsedag med familjen, och fick av morfar bland annat ett mycket generöst presentkort på blommor. Det var ju mer rimligt än att jag skulle frakta ett arrangemang med mig hem på tåget. Så, igår lyxade jag till det med en orimligt dyr bukett i vitt och mjukt orange innehållandes nästan alla mina favoritblommor: anemoner, ranunkler och svajjande franska tulpaner. Plus en annan kvistig, ljust rosa blomma som jag ej minns namnet på, för att buketten skulle bli lite fylligare. Det är bara pionerna som fattas för att alla mina favoriter ska vara representerade, men det är ju inte riktigt säsong för det än.

Spretigt vilt men enkelt och elegant, den bästa sortens blomsterarrangemang.

DSC_0512

Bakom blomstern hänger en annan skatt, som kom med posten här om veckan. En print målad av Amanda Åkerman, med The Maritime Hotel som motiv. Att fylla ramarna i mitt rum har tagit mycket beslutsångest, men jag blev i alla fall så oerhört nöjd med denna. Postern är tryckt på tjockt, matt papper och är blyertssignerad längst ned i högra hörnet, och hänger nu så fint över min byrå i mörkt trä.

DSC_0522

Svårfotograferad pga ljus och reflektioner, men jag tror ni fattar grejen.

Andra nyheter i mitt rum är dessa intensivt mönstrade kuddfodral från Marimekko. Det har tagit mig lång tid att komma tillrätta med de där sista detaljerna i mitt rum sedan flytten, men det känns också bra att vi för en gångs skull också har ett boendearrangemang som tillåter att man bor in sig sakta men säkert.

Det blev i alla fall ett prickigt fodral i svartvitt och ett ojämnt finrandigt i orange och rosa.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Jag har också en ny tröja i ekologisk bomull med klarblå ränder och en rosa krage som för tankarna till bubbelgum, från & Other Stories. Också en handkräm som doftar nyvädrat och friskt, från samma ställe.

Karin Wåhlberg

Jag är i detta nu iförd just denna, och håller på att göra mig redo för att inviga den tillsammans med mina solglasögon för första gången i år, med en lördagsouting till Skeppsholmen. Ska försöka att inte klä mig alldeles för kallt i ren iver.

Karin Wåhlberg

Comments

 1. Vicky

  är den vita anemon? herre så fin isåfall.

  1. Karin Wahlberg

   Ja! Visst är den SÅ SÅ ljuvlig. Älsklingsblomman.

 2. Nastasja

  Så jäkla fin kombo. Tror att de du inte vet namnet på heter vaxblomma! Men kan absolut ha fel, kan så lite om blommor. Vet bara att de vita tulpanerna som står på mitt köksbord får mig att vilja köpa snittblommor vareviga dag ;D

  1. Karin

   Jajamen, de heter vaxblomma! Finns även i andra färger. Kramkram

  2. Karin Wahlberg

   Ahh, tack hörrni! Bra att veta för framtida blomsterarrangemang :)

Leave a comment