Way Out West, torsdag

Radioskugga vilar över Slottsskogen. Genom knagglig sms-kontakt och halv-levererade Facebook-konversationer hittar vi varandra. Äter churros i gräset, dricker öl i solen. Susanne Sundfør ropar: to anyone who’s heartbroken! Det vet jag inte om vi är. Vi är nog rätt okej. Men hon sjunger så att stjärnhimlen exploderar och vi skulle lika gärna kunna vara det. Blir det.

Vi glider mellan spelningarna tills våra ryggar och ben får oss att känna oss gamla av allt stående. Åker hem och lagar pasta-middag klockan 23 i en lägenhet vid Tredje Lång, blandar G&T och funderar på om natten kräver varmare kläder eller ej. Vi åker till Stora Teatern, till något (rätt så) oklara festligheter. Men vi har röda band om handleden och får då gratis dricka bakom DJ-båset, så det hela gör sig rätt bra ändå.

Till fotoautomaten är det ingen kö och vi fyrar av fyra remsor på raken. Fler trillar in och vi hej:ar och kramar ikapp en sommar isär. Vi hänger runt tills sista spårvagnen ska gå, sen går jag barbent till hållplatsen och åker hem till en varm, bäddad säng i Bagaregården. Och det, ungefär, är Way Out Wests första dag.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Translation:

The first day of the Way Out West festival in Gothenburg. 

Comments

  1. […] Way Out West, torsdag […]

  2. Nastasja

    Jag svär att jag ska gå nästa år, tioårsjubileum och allt. Längtar efter resten av dina bilder med och dina asbra beskrivande ord. Puss!

    1. Karin Wahlberg

      Låter som en bra plan! :))) puss

Leave a comment