“You are Beyoncé!” “Thank You.” (Linns möhippa del 1)

Sedan många år tillbaka har Linn och jag haft en pakt gällande varandras då eventuella, framtida möhippor. Och det är att göra den andres dag till en dag av livsnjut. Ingen av oss har någonsin sett tjusningen i att springa runt på stan och göra folk obekväma med genanta uppdrag i genanta kläder. “Man vill väl känna sig som Beyoncé för en dag?!” sa Linn, vid något tillfälle.

Så jag (vi) tog henne på orden. Beyoncé för en dag it is!

Eller okej, pre-Beyoncé fick hon jobba litegrann. Dagarna innan trillade det in mystiska kuvert i hennes brevlåda. Tydligen höll det på att göra henne helt galen av ovisshet, kanske lite extra så eftersom Olle (som visste precis när det hela skulle ske) njöt till fullo av att retas med henne.

“Ääähh det kommer inte hända idag…eller så måste du vara redo och påklädd om fyra minuter!!!! ….SKOJA. Eller?”

På söndagsmorgonen kom dock kuvertet som informerade om att det var dags, samt en påse med kläder, ta med-lista, musik-instruktioner och första ledtråden. Sedan fick hon skattjakta sig framåt. På Coop vid hennes favoritchoklad fanns exempelvis en lapp som instruerade henne att flasha sin ring i kassan för att få med sig chokladen samt nästa ledtråd. Sen fick hon inropa en annan ledtråd nedanför Hannes och Olivias lägenhet, som Hannes kastade ut genom fönstret, och sin frukostpåse fick hon genom att i kassan säga “Hej! Det är jag som är Beyoncé”. Till slut ankom hon till salongen där vi alla väntade! Hopp ned i stolen och mellan yoghurt och juice fick hon the Queen B treatment.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Skor! Smink! Nagellack! GLITTER!

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Ja, glitter åt alla! (Hade en stor business-pitch dagen efter, hade då fortfarande inte helt lyckats få bort allt glitter från ansiktet. Lyste upp det beigea konferensrummet.)

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
DSC_0800
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Sen skulle Linn få en timmes fotvård och pedikyr + hade ett uppdrag att ta itu med. En Spotify-lista med en enda låt på, samt lyrics och notblad: bara å öva, sa vi! Vi lämnade henne i komfortstolen och tog med oss våra egna notblad till parkeringen en bit bort. Där stod vi i solen med en liten högtalare mitt i cirkeln, denna helt normala söndagsförmiddag, och övade in körstämmorna till Beyoncés Love On Top, även känd som “låten med alla höjningarna” (allvarligt talat, typ sex stycken!). Antagligen en rätt kul syn men vad vet jag?

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Nån timme senare hämtade vi upp Linn igen och begav oss mot dagens lunchställe. Fotade visst inte så mycket där men solen kastade vackra skuggor över mina bordsdamer.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Efter lunch, fler anslutande möhippemänniskor och kaffe på maten var det sikte på bilarna. Vi skulle nämligen forsla med oss vår Queen B till nästa anhalt: en gammal industrilokal i anslutning till Crazy Pictures nya kontor. Dagens skämt blev att Linn var Beyoncé innan hon slog igenom, hehe. Mer rustika lösningar än shiny glam. Nåväl! Dags för photoshoot! Vi dukade upp ett bord med glitterkläder, paljettjackor, kavajer, shorts och hattar samt godis att tugga på. Drog fram studiolamporna och reflektorn och drog på Beyoncé så det dundrade i hela lokalen.

Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg
Karin Wåhlberg

Men, har så H-I-M-L-A många bilder härifrån, på Linn och på oss alla. I paljetter och i Single Ladies-outfits. Så det får bli någon slags cliffhanger här så fortsätter vi med Linns hippa del 2: The Photoshoot, snart.

“Är jag Beyoncé-ig nu?”

P.s. rubriken syftar såklart på detta gyllene tillfälle då Beyoncé gjorde sig själv till en komplimang.

Translation:

Part 1 of Linn’s Beyoncé themed bachelorette party! But stay tuned for more, we’ve barely gotten started.

Comments

  1. […] “You are Beyoncé!” “Thank You.” (Linns möhippa del 1) […]

  2. Nastasja

    Ni är världens bästa vänner. Vilken jäkla idé och utförande! Längtar efter mer bilder :D

    1. Karin Wahlberg

      hehe, mer bilder kommer!

Leave a comment