Mina 3 bästa barer/caféer i Göteborg.

God eftermiddag!
Hoppas att er helg börjat fint, bla bla.

Jag tänkte ge er min lista på Göteborgs guldkorn när det kommer till bar- och caféevärlden. Jag lägger en del pengar på att äta samt dricka ute, och värdesätter dessa stunder högt.

Så här kommer dom – mina 3 bästa!

 

STUDIO HPKSM

Göteborg behövde detta. Genom något som ser ut som en garageport välkomnas du in i en tilltalande kaffebar. Du kan välja att stanna här, eller ta en liten trappa ned till restaurangen med otrolig mat. (Du kan även boka bord i “köket” där du och ditt sällskap kan få flera-rätters middag lagad framför dig). Ytterligare en trappa ned kommer du till till “Klubben” där du kan lyssna på grymma jazzspelningar med ett glas rött vin. Volia!


DOPPIO

På Linnegatan där jag bor ligger en liten kaffebar inklämd mellan en frisörsalong och en sybutik. Det serveras otroligt god kaffe, och alla gäster välkomnas med ett leende. Doppio drivs av ett fantastiskt par, och det är mycket stammisar som fyller stället. Har du glömt plånboken kan du utan problem “betala nästa gång”.

(Här ovan sitter jag och mina vänner en solig aprildag för 2 år sedan)

 

BAR ROBUSTA

I en annan del av Linné ligger Bar Robusta. En italiensk bar/café där du kan börja med en grym Cortado, för att sedan övergå till en Aperol Spritz när mörkret faller utanför. Det är otroliga priser (45 kronor för ett glas bubbel signerat en drömmig Italiensk by!!) och goda tillbehör.

 

Kram på er!

Ibland skiner även solen i Göteborg

Det är inte ofta – men det händer ibland!
Fredags var en sådan dag. Vi tar gärna vara på dom här i Göteborg. Oavsett om det är januari eller juli ska det sittas ute, drickas en varm kopp kaffe, och kanske tänds det en cigarett för att göra det hela lite härligare. Vi förtränger gärna att det är minus 5 grader och att våra händer är lite blåaktiga efter 5 minuter.

Vi promenerade sedan vidare till en lite varmare placering vid köket på Bar Centro. Min vän Matilda Landström som ni ser här nedan är en fantastisk konstnär som kommer att ställa ut sina verk på Lounge(s) nästa lördag.

Är ni i Göteborg då så får ni se till att komma förbi!

På Bar Centro kan man sitta och äta som i ett “gatukök” mot köket där dom lagar all god mat, vilket är fantastiskt trevigt.

Mm hon är allt vacker

 

första halvan av 2017

Då var det nytt år.

Jag tänkte att det kunde vara kul att gå igenom året i bilder och text, månad för månad. Då det blir alldeles för långt att köra hela året direkt så går jag igenom det fram till juni.

Januari.

På nyårsafton satt jag med två enorma resväskor bredvid mig i en tågvagn påväg till Stockholm. Det var nu jag flyttade.
Jag kom till en extremt frusen huvudstad kl 16.00, med en adress till lägenheten jag skulle bo i. Södermalm. Hur tog jag mig dit? Hur skulle det bli? Varför flyttade jag till Stockholm?

Skålade dock in tolvslaget med hundratals andra på en hemmafest mitt på Götgatsbacken med utsikt över hamninloppet och Gröna Lund. Aron, som hade hemmafesten, blev senare en fin och uppskattad vän till mig. Tänkte att Stockholm kanske kunde bli något bra ändå.

Började jobba på Splay som projektledare. På plats träffade jag även Caroline Borelius som kom att bli en väldigt nära och fin vän.

Var på Elle-galans efterfest och blev superfull på Redbull och Vodka.

Hängde på P3-Guld i Göteborg.

 

 

Februari.

Hade en mycket bra semester i Italienska alperna.

Fick nycklarna till min och Alice lägenhet på Bondegatan i Stockholm. En dröm som slog in.

Var mycket i studion och spelade in samarbeten med våra youtubers.

 

Mars.

Jag och Hampus Hedström flög till Kalmar för att spela in när han åkte pulka.

Alice flyttade in i lägenheten och Stockholm blev mer och mer hemma.

Vi spelade in en musikvideo i en lagerlokal någonstans långt bort.

 

April.

 

Efter ett möte blev jag en del av Radar! Mycket bra händelse.

Spelade in en reklamfilm för Knorr.

Hade ett event för 3000 barn på Gröna Lund, Hjalp.

Eventens säsong var kommen och jag spenderade väldigt stor del av min tid med en gratisöl i handen till någon najs spelning.

 

.. och var på otroliga pressfrukostar

 

 

Maj.

Det började bli försommar. Trädgården öppnade. Det säger sig själv vart jag spenderade mestadels av mina kvällar.

Ännu mer fester och event (hur fan orkade jag?). Här ovan en båtresa med Caliroots

Mer fest. Här ovan Epidemic Sounds sommarfest och Sonys fest.

 

Juni

 

Firade midsommar i Åhus tillsammans med Absolut Vodka. Uppträdanden, långbord m.m

Gjorde min första och troligtvis enda skådespelarinsats för JaquesThomasOscar.

Jag var inte bara på fester. Jag styrde även fest! Tillsammans med Carro och Philip Hördegård hade vi PLAYS där Mwuana och Yemi uppträdde.

 

Jag uppdaterar med andra halvan av 2017 om några dagar!

Redbull x Official Gallery

Godmorgon!

I torsdags slussade Redbull och Official Gallery iväg oss i bussar, som tog oss till en otroligt snyggt dekorerad lagerlokal. Vi drack extremt mycket drinkar, hade aktiviteter, tryckte tröjor och kollade på ett grymt uppträdande signerat Silvana Imam.

Just sitter jag på tåget till Stockholm. Känns som det var alldeles för länge sedan sist.
Är påväg upp för att gå på Nöjesguidens Stockholmsgala och träffa lite vänner. Lär även svänga förbi Ro$ releasefest hos Axel Argiato.

Ikväll har min bästavän Mira Aasma festen “Ladyspaceparade” på Kraken, med akter så som Ambervalent, Nadia Tehran och Vulkano. Köp biljett om ni inte har planer för kvällen och bor i Stockholm!

Kram på er <3