5 sinnen på ett tak

Jag kommer fortfarande ihåg när jag som 10åring följde med min pappa till vår vind, han visade mig en hemlig lucka som jag fick titta ut genom. Sedan den dagen smög jag dit i hemlighet, via en vinglig stege, så fort jag behövde fly bort från verkligheten en stund.

Vid ett första intryck hör man inte speciellt mycket här uppe. Då och då kommer dock en helikopter susande förbi som är påväg till eller från Sahlgrenska. Ibland kan man hinta lite avlägsen musik från Nordhemsskolan när musikklasserna repar till en konsert. Alla dessa ljud är så bekanta vid det här laget att jag knappt reagerar på dom. Det är som ett bakgrundsbrus och har alltid funnits som en tyst påminnelse om att livet pågår där nedanför.

Jag ser en stor del utav Göteborg härifrån. Vyn är det första som slår mig varje gång jag häver mig upp ur takluckan. Min hemstad känns så liten – men samtidigt så stor. Någonstans på gatorna nedanför mig promenerar, jobbar och fikar mina vänner.

Som liten packade jag alltid med mig chokladbollar när jag skulle sitta och läsa på taket, den smaken kommer alltid att påminna mig om det sammanhanget. På senare dagar byttes chokladbollarna ut mot cava och cigaretter – men det är fint det med

Här uppe möter många lukter varandra. På sommaren luktar det grillat kött från min trädgård blandat med varmt regn som mött asfalt. På hösten är luften sådär hög och frisk så att det känns som att mina lungor aldrig blivit nedsmutsade av en cigarett i hela mitt liv.

Här uppe känner jag vinden mot mig, den är frisk, speciellt när den kommer från havet. Jag brukar luta mig mot en liten vägg och bara blunda ett tag medan solen bränner i ansiktet.  Jag kan alltid andas djupt uppe på mitt tak, även om det väntar en tyngre verklighet nedanför den vingliga stegen.

 

(Sista två bilderna är fotade av fotografen Hilda Randulv)

För en tid sedan träffade jag..

… Linnéa Woll från Gothenburg Streetstyle.

Hon knäppte några bilder och jag kände mig fin.
Jag bar en skjorta från Acne, byxor & skor är vintage (skorna har jag klätt i min gamla krage från en jacka), väska är från Carhartt samt glasögon från Le Specs.
Kolla in hennes sida (ligger länkad i hemsidenamnet), jag finner mycket inspiration i alla snygga personer från min hemstad!

En kväll med Caliroots

Shit.
Den här veckan är över. Jag är så slut i kroppen att jag knappt vet hur jag ska kunna bli människa igen.

Igår ägde PLAYS rum vilket är Guldtubens efterfest som jag styrde tillsammans med min fantastiska kollega Carro samt Philip, Amanda + massa fantastiskt kreativa och duktiga personer. Jag kommer att berätta mer i veckan, men jag behöver andas lite ikväll.
Med det sagt är jag äntligen aktiv och tillbaka på Radar, har behövt lägga bloggish åt sidan senaste dagarna då PLAYS dominerat all min vakna tid.

MEN! Tänkte att vi kunde kolla på lite bilder som Hedda fotat från Caliroots båtfest som jag hängde på för några dagar sedan.