Min hudvårdsrutin

Hej,

Här nedan följer mina hudvårdsrutiner. Jag jobbar mycket på mitt ansikte, detta till stor del pga att jag i tidigare i livet haft en historia med en del hudproblem. Idag är min hy ganska fin, och det gör allt extra roligt att fortsätta utforska vad som kan boosta den ytterligare. Notera att allt detta nedan INTE behövs i en ansiktsrutin. Detta är mina produkter som jag har funnit fungera för MIN hy under dessa år.

BÄSTA MASKEN

Min bästa mask är en blandning mellan Paulas Choice 2% BHA och Aspirin. Droppa BHA i en skål och krossa en karta aspirin, blanda, wops! Du kommer känna hur hela din hy pirrar. Otroliga resultat.

Glöm inte att återfukta och bära solskyddsfaktor efter.

PÅ MIN HUD UNDER NATTEN

Under natten smörjer jag in hela mitt ansikte med den receptbelagda medicinen Differin för att hålla borta eventuella finnar och knottror. Över detta använder jag Exuviance Super Retinol Concentrate för att strama upp huden och förnya den. Avslutande klappar jag in 2%ig BHA från Paulas Choice.

Glöm inte fukt efter detta! Avstå från sol efter retinol, differin samt BHA.

DAG

Oavsett natt eller dag så tvättar mitt ansikte samt använder fuktkräm från Eucerin i hela ansiktet, och dagtid har jag alltid hyaluron-fillers i serumform. Innan allt ovanstående klappar jag in BHA 2%.

INVÄRTES

För att boosta min kropp inifrån nu när mörkret kommer så äter jag varje dag D-vitamin samt Silica Plus.

NÄR DU BEHÖVER DET DÄR EXTRA

Så ofta jag kan försöker jag boosta mitt ansikte med fuktgivande ansiktsmasker. Tex denna sheetmask. Efter alla produkter jag använder blir mitt ansikte lätt uttorkat och jag känner hur varje olja och fukt sugs upp direkt av min hy.
Ibland drar jag även en skinroller med korta korta piggar lätt över mitt ansikte för att stimulera det ytterligare – här krävs det försiktighet!

 

Comments

  1. Erik

    Bha har gjort underverk för mig

Leave a comment