2011/04/30 We strolled the sunny lanes of SundayFredag blev som sagt lördag i ett dis av alkhobubblor och cigaretter och efter några timmars sömn så vaknade olivia och jag upp med håret i tovor och en gassande sol i ögonen. Efter att ha dragit på oss en skjorta och ett par shorts slängde vi väskan över axeln för att möta upp våra slitna vänner i ett 26-gradigt London.

Det var en del trötta miner och skärande huvudvärkar, och det botas ju allra bäst på Off License och resturanger.
 

Och med flera påsar fyllda och tre kartonger pizza så svängde vi förbi floden in genom grindarna till grannen Victoria Park.

Där väntade Ben och Jess och Axel som hade börjat festen redan! Och det kryllade av lyckliga sommarkänslor, picnicfiltar och exploderande blommor.

PIZZZZZZA!

Jess.

Ben smakar honungsmelon för första gången i hela sitt liv. Tydligen har dom inte det i Australien, men han fann det aldelles utsökt. Han hade dessutom en inbyggd stereo i sin väska, så vi introducerade honom och Jess till Håkan och direktöversatte texterna och titlarna, vilket alla hade för roligt åt.

Vissa åkte skateboard, kastade frisbee, spelade fotboll och lekte kull. Sånt som hör till picnicsöndagar i parker.

Alltså, får man ha såhär mysigt?

Efter att ha legat i bikini och lyssnat igenom hela Beatles-listan och fått en miljard fler fräknar typ på axlarna och kindbenen och hela näsryggen så var det dags att ta en liten promenad barfota.

Till glassbilen i utkanten av parken!

Vi var alla så glada att vi höll på att spricka och tänkte att  -Snälla, snälla, låt oss bara ha sånna här dagar i resten av våra liv! Att gå barfota på brännande asfalt med sol i håret och du känner hur huden skiftar i brunare nyanser och luktar värme, att ligga på en massiv filt och kittla sovande vänner med grässtrån i deras öron till tonerna från gamla klassiker ur rossliga högtalare, att ha en ledig dag med en ledig dag efter den och ännu en efter den och veta att det är i London vi bor och hela världen ligger serverad för oss och allt vibrerar äventyr och nyfikenhet och sommar. Vad är magi om inte det?

Och när vi legat där i fem-sex-sju h så var det dags att dra sig vidare för kvällen skulle innehålla en hel bunt äventyr i en annan del av staden. Och det kommer det minsann ett inlägg om snart också.

Linn

Comments

  1. […] London was sweltering hot as I walked with this babe to his old flat by Roman Rd to redo a version of this magical day back in 2011. […]

Leave a comment