Helgen och djur som trotsar tyngdlagen

Det hände någonting. Även om Stockholm blev kallare än någonsin förra veckan så blev det lite varmare inuti mig. Lixom någon jedra gång gör vintern slut med en (ett bra breakup) eller snarare att man själv gör slut med vintern. Jag gjorde det förra veckan! Gjorde slut med vintern på riktigt alltså. Samtidigt som det var 12 minusgrader så hann jag springa och känna lite sol i ansiktet på lunchrasten vid en husvägg på Sveavägen. Mina jobbarkompisar fnissade åt mig när jag sa att det blivit vår men JAG VET att det är nu den kommer. Sen blev jag sjuk. Givetvis. Men det hör väl till också. En vår utan förkylning är på låtsas.

Hur som helst så har jag varit hemma mycket. Drog visserligen på middag där på fredagkvällen. Ibland kan man lura kroppen att man är frisk. Det var 1. en väldigt bra idé pga hade himla kul och 2. en dålig idé för att jag tappade rösten och det fanns varken té eller honung på efterfesten (no shit). Igår tog jag dock Jasmine under armen och gick till Nalen en sväng där det var feministisk marknad. Massa duktiga tjejer som sålde fina saker! Jasmine fick en gulli stickling.

Och hallå hittade den här drömmiga rosa saken på Aplace. Hade inte råd med den heller så blev typ bara ledsen av att prova. Sånt händer.

Nu är det måndag och jag är hemma från jobbet. Äter mackor med jordnötssmör och väntar på att Theo ska komma hem från Lissabon. Han har varit där hela helgen så nu är jag tusan pepp på att ba få hångla ikväll. KUL JU!
Men nu som ett avslut tänkte jag dela med mig av veckans bästa googling.

-BERGSGETTER!!!

Det är minst sagt don’t care-stämning på dessa djur. Geten som trotsar tyngdlagen! Man skulle kunna tro att denna bildgoogling är 100% photoshoppad men jag har gjort research och tro mig det är 4 real. Vad gör ens getterna där ute på klipporna? Varför vill de klättra i 90 graders vinkel? Bergsgetter är även hejare på att klättra i träd :-) Läste nånstans att tydligen är bergsgetter väldigt intelligenta och nyfikna djur och vill utforska allt som är okänt (HEHE).

Såå, nu kan ni imponeras och förundras av detta djur. Det finns många mysiga klipp på youtube. Mitt måndagstips till er!

PUSS

Leave a comment