Anwai släpper nya singeln Money Rain

Anwai är en producent- och låtskrivarduo som består av Mons Lorenzen och Amadeus Rudolfsson. Under en tråkig hemmafest i Västerås för fyra år sedan fann de varandra och skrev utkastet till det som blev deras första singel. De bor nu i olika städer och kan inte skriva på deras gemensamma projekt fullt lika ofta som de skulle vilja, men återkommer alltid till Anwai så fort de får tillfälle. Nu har de precis släppt en ny låt kallad Money Rain. Vi passade på att ställa lite frågor till duon.

Berätta lite om Anwai och er musik!
M – Vi är en producent- & låtskrivarduo som har jobbat ihop i snart fyra år. Första gången vi träffades insåg vi att det vore jäkligt kul att skriva ihop och dök in i studion och har väl sedan dess inte slutat jobba. Vi båda skriver och producerar tillsammans, men det är oftast jag som sjunger.
A – Jag skulle säga att vår musik går in under Lo-FI, men vår musik har även blivit definierad som trip-pop.

Ni har precis släppt ny låt, Money Rain. Syftar namnet till något särskilt?
M – Titeln och omslaget skulle kunna tyda på att vi har mycket pengar, vilket kanske inte riktigt stämmer.
A – Ja man skulle ju gärna önska att det var det vi refererade till, men sanningen är väl att det handlar om raka motsatsen.

Vad inspireras ni av?
A – Det är jäkligt varierande. Kan vara allt från ljudbilder till nya möten, eller skeva händelser. Det känns som att vi gjort det här ett tag nu, men det som ger mest i slutändan är nog stämningen och kemin i studion.

Hur ser planerna för er ut framåt, kommer vi att få höra mer nytt?
M – Vi hade tänkt att bege oss in i studion för att jobba klart en EP som vi siktar på att släppa.
A – Ja, vi lägger i en högre växel. Känns som vi hittat rätt team också som ser till att vi blir lite effektivare. Det känns skitkul.

Vad ser ni fram emot på den svenska musikscenen?
M – Branschen är ju under utveckling, och nya akter dyker upp hela tiden. Men jag diggar speciellt den svenska hiphopscenen och det känns som att mycket kommer hända där framöver.
A – Håller med Mons. Personligen håller jag även ett extra öga på svenska Liv.

Här kan ni lyssna på Anwais andra låtar. Alla bilder är tagna av Martin Bohm.