Benz – The Smile

Benz är ett relativt nytt namn i den svenska artist världen. Hon debuterade med singeln “Never Start” i fjol, vilken hon nu följer upp med en första singel från sin kommande EP-debut. Singeln heter “The Smile” och är en drömsk, sagolik och genomvacker låt som från början var menad att avsluta EP:n men som ni får introducera den.

När kom musiken in i ditt liv?
– Tidigt, min allra första inspelning var en kassett som heter Ebbas Planeter och är någon form av musikteater. Senare började jag spela gitarr på kulturskolan i Norrköping och istället för att gå igenom gitarrläxan så började jag och min gitarrlärare Allan att spela de låtar jag själv skrev, kanske för att jag aldrig övade på just gitarrläxan.

Var kommer ditt artistnamn ifrån?
– Namnet är från min pappas skivbutik i Norrköping, någonstans i butiken fanns en gammal mercedes benz-symbol och så kom vi på att Benz kanske är ett bra namn att använda till min musik.

Berätta lite om din nya singel, ”The Smile”
– Ja, just The Smile är den lugnare låten på EPn, för mig tänkt som den sista låten att avsluta Epn med. Nu blev det början istället. Men det är kul att kasta om lite. Låten är från början inspirerad av en gammal psalm från en psalmbok som jag och min bror hittade. Min lillebror spelar orgel och en dag spelade han dessa väldigt enkla ackord från någon psalm i boken och i mitt huvud hörde jag fler ackord och melodier. Så jag började skriva och utveckla ackorden helt enkelt.
Texten hade jag i detta fall redan inom mig, så den kom ned på papper väldigt snabbt.

När passar det sig bäst att lyssna på den?
– Hmm. Kanske när en cyklar.

Om du skulle beskriva din musik med tre ord vilka skulle det vara?
– Cowgirl på syra

Din kommande EP ”Erazor” släpps nu till våren, vad kan vi förvänta oss av den?
– En liten EP där jag i studion utforskat relationen mellan lugn och kaos. Den skulle kunna beskrivas som att den är lite spretig, men jag tycker nog att spretigt kan vara positivt.

Vad hoppas du att framtiden för med sig?
– Musik,god mat, rep och spelningar