Depeche Neuw Mode

Det är fredag den femte maj och den första vågen av vår har anlänt till Stockholm. Det är närmare 25 grader varmt och människor rör sig runt varandra som i samförstånd; det här är snudd på heligt. Den femte maj är också kvällen då Depeche Mode, bandet som under 1980-talet etablerade sig på den Brittiska New Wave-scenen, beslutat att hålla sin turnépremiär på Friends Arena i Stockholm. I samarbete med jeansmärket Neuw bjöd vi de två banden Tella Viv och Dolores Haze samt musikskribenten Fredrik Strage på en helkväll.

Den här artikeln är sponsrad av NEUW.

Depeche Mode består numer av de tre medlemmarna Dave Gahan, Martin Gore och Dave Fletcher, vilka alla också var med och startade bandet. Deras två album under senare delen av 80-talet, “Black Celebration” och “Music for the masses”, etablerade dem som ett ledande band på den elektroniska musik scenen. De har sålt över 100 miljoner skivor och har tagit sig in på Brittiska musikmagasinet Q’s lista över 50 band som förändrat världen.

Dolores Haze har kanske ännu inte förändrat världen på riktigt samma sätt, men nog har de skakat om Stockholms musikscen och gjort tydliga avtryck vart än de gått. Tella Viv är likväl i ett sprudlande ungt stadie och fantastiskt karaktäristiska. Ledda av sångaren och modellen Carl HS är de ett gäng musikaliska nördar som kan gå långt. Med under konsertkvällen var även Fredrik Strage. Sveriges främste musikjournalist som skrivit fler artiklar om Depeche Mode än många läst böcker. Vi inledde konsertkvällen på Grand Hotel där en officiell förfest i Depeche Modes ära skulle hållas.

Tyra, Dolores Haze

 

Carl, sångare i Tella Viv, tillsammans med flickvännen Steffi som hängde på under kvällen. Alla kläder från Neuw.

 

Nicki och Saga, Dolores Haze. Alla kläder från Neuw.

Ett antal cava-glas senare trängs vi i hissen och beger oss mot Friends Arena.

Benjamin, Tella Viv

Solen strålar in genom de smutsiga bussfönstrena och stämningen känns snarare som resorna med klassen i högstadiet än vuxna, främmande människor påväg på konsert.

Bärs och bra selfie-ljus gör ingen ledsen.


Tyra var tyvärr tvungen att lämna oss innan konserten, så här är resterande medlemmar i Dolores Haze samlade. Lovina, Saga och Nicki.

Här är hela Tella viv samlade!

Klassen samlas, dricker medhavd färdkost och blickar ut över Solna-vyerna.

Vi går in genom hotellingången till arenan och leds till lougen längst bak.

 

Där väntar dryck i alla dess former, inte fy skam. Öl varvas med cava och allt eftersom känns låtarna mer tillgängliga. Stämningen är enligt Carl väldigt arena-esque. Känslan är ivrig och förväntansfull, som 11-åringar på monster-trucks-event fast nu då istället med 40-åriga synthare i skinnjackor.

Som Nicki säger: Syntar, öl, bffs och sköna jeans, vad mer behöver man?

 

Fredrik Strage står på annat ställe, i det så kallade “golden circle området”, och är därför inte närvarande på bilderna. Han har fått möjlighet att ge sin meet-and-greet plats till sin vän Depeche-Andreas som under resterande delen av konserten befinner sig i någon typ av trans. Mer om det i vår kommande intervju med Fredrik.

Kort därefter börjar resan mot trädgården, som också utgör kvällens sista hållplats. Vi springer efter taxis i den stora rondellen vid Friends och klämmer ihop oss.

Här lever kamerorna sitt eget liv och som ofta på klubbar eller konserter tappar vi allt och även bort varandra.

Kvällen slutar här, någonstans runt tre, och att döma av smsen dagen efter är vi alla nöjda.
Alla kläder på medlemmarna i Dolores Haze och på Carl och Benjamin i Tella Viv, samt Carls flickvän Steffi är från Neuw, med undantag för jackorna. Fortsättning följer. Här kan ni se mer av NeuwTella Viv och Dolores Haze tills dess.