Gather 2018 – Julia Wallin har internet att tacka för hela sitt liv

Mellan den 13-15 september är det som bekant äntligen dags för årets upplaga av Gather Festival. Festivalen som består av över 50 olika talare, över 100 artister, och 15 olika “Innovation labbs”. Gather är som tidigare nämnts en hybrid av konferens och musikfest med fokus på vetenskap, demokrati och innovation.
Inför detta har vi intervjuat Julia Wallin, en skivsamlande hacker och DJ från Göteborg som spelar på festivalens första dag.

Hej Julia, på Gathers hemsida står det att du är ett trippelt hot, är du det eller menar de treat? 
– Om man hatar bra musik är jag definitivt ett stort hot! Så det funkar tycker jag.

Vad är det du ska göra på Gather?
Jag ska spela musik på extremt mysiga listening loungen Hosoi på AtSix!
 
Vad kan vi förvänta oss av ditt framträdande?
– Jag kommer direkt ifrån ett par veckors semester i New York där jag har fyndat en del vinyler, så jag hoppas kunna ta med mig en liten del av denna favoritstad hem till Stockholm. Tema “höst på Manhattan”! Mycket jazz med andra ord – men också skogsljuds-ambient och en hel del från japanska favoritproducenten Haruomi Hosono.

Vilka emojis skulle du säga beskriver dig bäst?
– Identifierar mig extremt mycket med den uppochner vända smileyn.
Med tanke på mitt nuvarande musik-mood känns även solnedgången över staden passande.

Du jobbar också på appsters, vilka är dina favoritappar?
– Har ett ohälsosamt förhållande till Foursquare eftersom jag lider av kronisk beslutsångest när det kommer till mat. Tycker numera det är obehagligt att befinna mig på vilken plats som helst utan en rating.


 
Vad betyder internet för dig?
– Om internet inte funnits skulle jag nog spenderat större delen av mitt liv med att skriva pinsamma fantasy-spinoff-noveller och säkert haft en hamsteruppfödning. Jag skulle haft det skittråkigt helt enkelt. Har internet att tacka för hela mitt liv, mina vänner, mitt jobb och min favoritmusik.
 
Berätta om din relation till Lotta Lundgren?
– Lotta är min största idol! Är hon inte allas största idol? En så extremt smart, snygg och inspirerande människa. Jag gjorde en GIF-blogg tillägnad henne och efter det bjöd hon mig på drinkar för att undersöka vilken nivå av stalker jag var och om jag var ett potentiellt hot mot hennes säkerhet. Det var den bästa dagen i mitt liv.

 
Vad ser du mest fram emot med helgens Gather? 
– Alla spelningar på Hosoi (Nosedrip, Phuong Dan och Lauren Hansom) är ett måste såklart! Sen är det ju svårt att inte bli pirrig av att Sheela Birnstiel kommer och talar efter att ha sett Wild Wild Country. Är också väldigt intresserad av allt som har att göra med att ersätta politiska ledare med AI. Det skulle vara så skönt.

 

Julia Wallin spelar den 13/9 1930 på Hosoi
Se Julias Lotta Lundgren tumblr här —> http://lottalundgrengifs.tumblr.com
Och Julias egen hemsida här —> http://www.juliawallin.se