GRANT: “om jag måste ta över världen för att få göra det så kommer jag att göra det”

Caroline Cederlöf, mer känd som artisten GRANT, är artisten som av många spås vara Sveriges nästa stora popexport. I fredags släppte hon sitt debutalbum In Bloom. Vi passade på att ställa lite frågor till henne om albumet, om prestationskrav och om reaktionerna såhär långt.


Berätta om debutalbumet!

– Mitt debutalbum heter In Bloom och består av 10 låtar om kärlek, ångest och separation, typ. Jag har velat fånga ögonblick och personer i mitt liv som jag känt väldigt starkt inför, som jag upptäckt mig själv igenom och som fört mig framåt.

Hur har processen varit, har något förändrats?
– Den har varit väldig lik sig hela tiden med små justeringar. Jag har generellt blivit bättre på att skriva, jag är mer säker i mina direktiv.

Har du någon personlig favoritlåt?
– Catcher In Rye just nu, Lightyears förra veckan. Det beror på mitt mode, vilken jag känner mig mest i fas med.

Hur har reaktionerna varit, hur känns det nu såhär några dagar efter releasen?
– Reaktionerna har so far bara varit positiva, många gamla och nya kompisar och bekanta som hört av sig, det är fan det finaste. Det känns så skönt, jag är väldigt glad och peppad på att skriva nytt.

Du har på senare tid fått mycket fin uppmärksamhet och spås av flera vara en av Sveriges nästa stora popexport – hur känns det?
– Extremt kul och smickrande. Så länge det ger mig möjlighet att göra mer musik, träffa fler fina och grymma människor samt ta mig runt om i Sverige och världen. Det ör otroligt beroendeframkallande att stå sårbar inför en stor publik, om jag måste ta över världen för att få göra det så kommer jag att göra det.

Är det bara roligt eller medföljer även viss press?
– Det medföljer alltid en viss press när det kommer till prestation, men jag kan generellt säga att det bara är roligt.

Du följs periodvis av större doser ångest på grund av GAD (Generaliserat ångestsyndrom). Hur påverkar det dig som artist och musikskapare?
– Lika mycket som det är en kreativ drivkraft så stjälper det mig när det blir för mörkt. Jag tror att det gör mig tillgänglig och sårbar på scen, i positiv bemärkelse.


Vilken vore den mest ultimata spelningen?
– Ett fullsatt Royal Albert Hall i London.

Och samarbetspartner?
– Jag vill sjunga en duett med Björk. Det vore ultimat. Musikproduktionsmässigt finns det så otroligt många begåvade och fina jag hoppas få stöta på en dag.

Vad ser du fram emot?
– Gig i London som förband åt Tove Styrke och Way Out West! Alla gigz egentligen, det kommer bli magiskt.

Vad händer i sommar?
– Jag spelar mycket men kommer också att skriva mycket. Jag har redan tjuvstartat på nästa album. I augusti kommer jag att åka på Dekmantel Selectors i Kroatien och dansa satan.

Se mer av Caroline här, och lyssna på hennes musik här!
Alla bilder är tagna av Angelina Bergenwall