Hanna Järver om nya albumet So Long

Hanna Järver, sedan tidigare en Radar-favorit, släppte igår det efterlängtade debutalbumet So Long. Det består av 11 fantastiska popdrömmar som har gått på repeat hela lördagen hos oss åtminstone, och lär göra ett tag framöver. Vi passade på att checka läget med Hanna efter release och releasefest.

Hur mår du idag? (Bakis?)
– Liiiite, men mest bara varit hungrig. Men åt en pizza nyss så nu känns allt ok! Eller det känns rätt najs faktiskt. Sitter o solar på en balkong.

Hur känns det att debutalbumet är ute?
– Mest bara väldigt bra. Det är konstigt att ha väntat på nåt så länge, som plötligt bara är. Men känner mig väldigt redo, vill ba ut o spela nu!

Har responsen varit som du förväntade dig?
– Hmmm, ja men typ! Det mesta har varit väldigt fint, en del lite tråkigt, men alla gillar inte det man gör.  Det är ju lite najs på nåt sätt också kan ja tycka

Vilken låt är din favorit?
– So Long!

Vilken fras är den spontant märkligaste?
– Det finns några kanske. “Utleva oss alla” är ju rätt konstig, eller iaf inkorrekt. Flera har sagt att de anammat ‘autobahndiva’ (mitt alterego) haha o det ä ju kul.

Vad händer framåt?
– Jag ska spela på Dramaten på måndag och tisdag, på Spoken Word. Sen äre turné från o med maj! Premiär i GBG på Oceanen 11e!

Om du fick bestämma vilka artister som skulle vara med i år, vilka?
– Hatar så mycket bättre :(


Se mer av Hanna här, och lyssna på hennes nya album här.

Fotografi: Beata Cervin