Janice och Ji – Två av oss

Två popsensationer och en 80-tals hit i ny tappning kan inte bli annat än succé. Ji Nilsson och Janice har tillsammans skapat en modern version med elektroniska influenser av Efwa Attlings Två Av Oss. På fredag firar de releasen av denna nygamla kärlekslåt på Trädgården, där de uppträder tillsammans med artisten Marlene och backas upp av kören GET UP Soul Choir.

När ni inledde sammarbetet, var det första gången ni träffades?
Ji: – Jag och Janice träffades första gången i en session med Marlene. Vi fikade, babblade skrev musik ihop i ett par dagar i min hemmastudio. Efter det har vi setts några gånger och fortsatt skriva musik och nu i april bestämde vi oss för att göra en tolkning på Två Av Oss ihop.

Janice: – Nej precis, vi har haft några sessions hos Ji tillsammans med Marlene. Två artister som jag länge beundrat och velat jobba med, vill bara göra det meeeeer.

Hur har det varit att jobba ihop?
Ji: – Det har varit ett jättefint och kul samarbete! Jag producerade låten och Janice gillade det direkt, vilket kändes väldigt skönt. Vi har liknande referenser när det gäller musikproduktion, så det har varit väldigt otjafsigt. Sen är det väldigt tacksamt att spela in/prodda en artist som sjunger så fruktansvärt bra som Janice gör, det gör jobbet ganska lätt. Dessutom är hon väldigt gullig.

Janice: – Det har varit fett! Ji är en otroligt begåvad artist och producent, jag gillar hennes influenser och sound så det har varit så lätt att vibea. Vi är väldigt bra på att babbla och skratta, det säger ganska mycket haha.

Ingen av er sjunger vanligtvis på svenska, hur kändes det att göra en svensk cover?
Janice: – Jag dör ju för att sjunga på svenska. Det är så nära och känsligt på något sätt för mig. Det är däremot därför jag inte skrivit på svenska själv, det är typ för nära.

Ji: – Jag har skrivit en del på svenska både till mig själv och andra artister, senast på min förra förra singel I Mitt Blod. Dock har jag aldrig släppt en cover förut och det är lite speciellt eftersom att jag är van vid att kunna säga att jag skrivit musiken jag ger ut. Men det var kul att göra en egen version av den här fina låten och jag känner mig supernöjd med det vi gjort!

Bts under inspelning av låten

Vad hade ni för relation till den här låten innan?
Janice: – Jag minns tydligt att det var en låt som mamma sjöng på hemma emellanåt, men då lyssnade jag inte på texten, bara melodierna. Nu när jag verkligen gått igenom texten finns det så mycket igenkänning. Den är stark, skör och fin. Alla ”text-element” jag gillar hehe.

Ji: – Jag lyssnade på den när jag var liten och tycker den är grym. En tidlös kärlekslåt som kan tolkas på olika sätt och handla om flera typer av relationer. Det känns väldigt kul att Efva Attling som gjort originalet skrivit att hon tycker mkt om vår version, för det är ändå risky att tolka en sån klassiker.

Varför ska en komma till Trädgården på fredag?
Janice: – Det är vår!!!! Det är fredag!!!! Gospel med GET UP Soul Choir, Ji spelar live för andra gången på många år tillsammans med Marlene!!!! Jag tänkte köra lite också. Vi premiärspelar ”Två Av Oss” live! Kommer bli så starkt. Låt oss skåla in sommaren!

Ji: – Kom för att Marlene, Janice och Get Up Soul Choir sjunger så jäkla bra och för att jag typ aldrig spelar live! Janice och jag kommer att sjunga Två Av oss och jag och Marlene kommer sjunga vår senaste vår-singel There!

Ji och Janice spelar på Trädgården nu på fredag, eventet finner ni här