La Fleur står aldrig still

Att börja DJ:a p.g.a sin kärlek till dansen kan vara den bästa anledningen jag hört. Precis så var det för Sanna “La Fleur” Engdahl, dansaren som utbildade sig till farmaceut, lärde sig DJ:a och blev DJ-drottning. Följt av musik-producent, skivbolagsboss, kläddesigner och radiopratare.

Jag fick chansen att träffa detta kreativa geni i ständig utveckling, efter hennes sista spelning före hennes första sammanhängande semester på 10 år.

060A3310

Vad driver dig till att syssla med alla dina olika projekt?
– Inspiration i massor och en drivkraft och tillfredställelse i att bygga idéer, känslor och tankar till större kreativa projekt. Mitt label Power Plant är ett bra exempel. Det blir min kreativa grogrund där jag får fria händer och möjlighet att utveckla en idé från frö till full blom. De olika projekten inom labeln, där musiken är kärnan, ger varandra och mig kraft och näring. Men jag ska faktiskt snart börja min första riktiga semester på 10 år nu kommande helg i Augusti. En veckas sammanhängande semester i alla fall. Sedan ytterligare två veckor i slutet av Augusti (som bara avbryts för en spelning haha).

060A3253

Var kommer musikintresset ifrån?
– Från oräkneliga antal dansklasser. Främst i klassisk balett men också allt från salsa till orientalisk dans. Så länge jag kan minnas så har jag älskat att dansa till olika sorters musik. När jag upptäckte dansmusiken så var det en klockren träff.

Jag läste att du har en magister examen i farmaci, hur kommer det sig?
– Min pappa är läkare och fixade praktikplats åt mig på ett apotek när jag gick i mellanstadiet så därifrån kommer säkerligen fascinationen för människokroppen. Jag fascineras över hur kroppen reagerar på olika sorters läkemedel. Farmaci är ett mycket spännande och intressant område och jag är glad att ha en plan B att utforska mera om det skulle behövas.

Vad fick dig att byta karriär?
– Tidsbrist. Jag befann mig vid ett vägskäl där jag var tvungen att välja. Satsa på min spirande DJ-karriär eller gå all in i farmaci-världen och bli VD för Apoteket AB haha.

060A3273

Vad är det bästa med att leva som du gör?
– Att få jobba med något jag älskar, bygga sin egen dröm, vara sin egen chef och friheten.

Kommer du fortsätta med Dj:andet till det att du blir en gammal gråhårig (ascool) tant?
– Jag är redan gråhårig så oddsen ser bra ut haha. Jag kommer att fortsätta så länge som jag vill och kan.

La Fleur är aktuell med en ny EP på Watergate under namnet Hedione som släpps 29 Augusti.
Hennes remix för andhim släpps 9 September samt en låt som heter Chemicality släpps på Cocoon i slutet av
September.

www.facebook.com/lafleurofficial
www.soundcloud.com/lafleur
www.instagram.com/lafleur_official

Foton och text Beata Cervin.

Spara