Lizette Lizette och queer punk-pop

Från engelska till svenska och Stockholm till Norrköping. Lizette Lizette uppträdde igår på festivalen Where’s The Music, ett framträdande som knappast gick någon obemärkt förbi. 

Föreställ dig orädd queer punk-pop som tillintetgör stigma och belyser aktuella samhällsfrågor genom våghalsiga texter och musikvideos. Gruppen Lizette Lizette består av trummor, keyboard och sång och bakom dessa finner vi Aili, Lisa och grundaren med samma namn; Lizette. Bandet har spelat tillsammans sedan 2016 under faunan ”solidaritet” och ”kreativ frihet”. Igår spelade Lizette Lizette på Black Box i Norrköping i samband med festivalen Where’s the Music som fokuserar på nya talanger i musikbranchen.

”Det var helt fantastiskt! Hade verkligen inte vågat förvänta mig något men det kom massvis med folk och jag fick prata och hänga med massa fina fans efteråt. So much love!”

Låten ”Sober Up” plockade Lizette upp av låtskrivaren Nicklas Stenemo. Den var egentligen menad för Kite, men Lizette skrev själv klart den och satte temat för videon. (En sexig walk of shame efter en kväll på fetishklubb.) Lyssna på Ga Gungs remix av låten här. Senare i vår pratar vi mer med dem. Tills dess, lyssna på deras musik här.

Foton av: Jenny Hellström