Made By: Leslie Tay

Pistonhead och Luger är nu tillbaka med den tredje upplagan av konceptet Made By där de vill möjliggöra för kreativa individer att leva ut sina idéer till fullo. Made By bjuder under året in till fyra tillfällen där kreativa uttryck får mötas och Radar har tidigare skrivit om Atlas Television samt Nuda som kurerat de två senaste kvällarna. Inför den tredje upplagan som hålls den nu på lördag, den 29 september, på Lilla Hotellbaren i Stockholm är det musikproducenten, låtskrivaren och artisten Leslie Tay som kurerar kvällen.

Pistonhead Foundation har alltid varit övertygad om att uppmärksammandet av, och bidrag till, progressiva kreatörers arbete är en förutsättning för utvecklingen av svensk kultur. Made By är ett koncept framtaget av Luger och Pistonhead Foundation där man ger några utvalda kreatörer möjligheten at skapa tillfällen helt utifrån deras kreativa fantasier. Nu inför den tredje upplagan är det musikproducenten, låtskrivaren och artisten Leslie Tay som står som värd tillsammans med vänner.


Leslie är uppväxt i Seved, i stadsdelen Södra Sofielund i Malmö, något som även har skildrats och varit viktigt i hans musik. Leslie började sin musikkarriär som musikproducent och låtskrivare för andra, men 2014 släppte han sin första och uppmärksammade debutsingel ”Vems fel” om dödsskjutningar och ungdomskriminalitet. Sedan dess har Leslie Tay släppt EP:n ”12 år” 2015, albumet ”Vilja & Tålamod” 2018 och flera singlar. Den 29/9 intar Leslie Tay med vänner Lilla Hotellbaren i Stockholm för den tredje Made By-kvällen.

”Jag är musik, men jag är också är stort fan av musik. Därför känns det riktigt spännande att få kurera en kväll där jag får chansen att bjuda in artister, musikproducenter och DJ:s som jag själv inspireras av. Jag tror att receptet för att skapa en lyckad klubbkväll består av grym musik och bra vänner. Vi står för den grymma musiken och så får gästerna komma förbi med sina vänner”, säger Leslie Tay.

Under kvällen tar Leslie Tay med sig artisterna Florendt, Saint och Jaqe. Florendt är en 18-årig artist från Kristianstad som började med att producera beats redan vid 15 års ålder och som släppt flera singlar under 2018. Saint är en 21-årig musikproducent, låtskrivare och artist född i Gambia, som kom till Sverige 2012 som flykting med endast en ryggsäck med kläder. Idag är han hyllad för sitt musiksskapande. Jaqe är en redan etablerad rappare från Malmö som slog igenom redan i början av 00-talet. Senare under kvällen kommer även tre olika DJ-crews att spela; Josef & Jelassi, Black Moose och Jones.

Tredje upplagan av Made By äger rum på Lilla Hotellbaren i Stockholm den 29/9! Anmälan sker via länken här och ger gratis inträde hela kvällen. Åldersgränsen är 18 år fram till klockan 22.00, därefter är åldersgränsen 20 år.