Radar Mixtape: Fatima Osman med “Socker”

Låt oss presentera vår nya mixtape-redaktör: Fatima Osman. Vi bad Fatima presentera sig själv och ta fram ett eget mixtape som blir det första under hennes regi. Detta resulterade i “Socker” ett deep-house influerat mixtape som blir en perfekt start på serien.

Fatima Osman:
Vissa av er kanske är bekanta med att jag under fyra års tid har spelat en blandning av hiphop och future beats musik, framförallt på Stockholms klubbscen. Min vändning till housemusik nu kommer efter ett otroligt inspirerande år, där housemusik har varit väldigt närvarande i mitt liv.

Jag introducerades till genren redan i tonåren som dansare och upptäckte den magiska kopplingen mellan housemusik och dans. I dansskolan improviserade vi till närmast förtrollande musik i flera timmar och ibland visade till och med danslärarna oss filmer om housemusik. Exempelvis en fantastiska om Paradise Garage och Lerry Levan, som skildrar housemusiken som disco’s arvtagare och frizonen som den legendariska nattklubben skapade.

Det känns så spännande att få börja min resa här på Radar Collective. Som alla vet kan “Vad gillar du för typ av musik?” vara bland de svåraste frågorna att svara på. Ungefär så har jag alltid känt inför frågan “vad spelar du för typ av musik?” och det känns lika omöjligt att svara på frågan “vilken typ av house kommer du att spela?”, med tanke på genrens enorma bredd. Det får bli det som faller mig i smaken helt enkelt.  Det kanske blir en blandning av Deep House, Soulful House, Italo House och Disco. Kanske något annat — vi får se helt enkelt.

Utöver mina egna urval kommer jag också att lyfta andra fantastiska DJs varje vecka. Så håll utkik och kontakta mig på submission@radarcollective.com om du vill dela med dig av något du själv producerat eller vill tipsa om.
/Fatima

Foto: Frida Vega Salomonsson