Radar Mixtape: ViBE

Ni har väl inte missat den nya Stockholmsbaserade plattformen ViBE? Plattformen består av DJ’s, producenter, artister och andra kreatörer. Nu släpper ViBE en Radar Mixtape i samband med deras nästkommande fest tillsammans med Loungen. De som håller i trådarna är DJ:n Wonekai Muziwa, artisten Per (Penga’ Per) Oknemark  och  producenten Fredrik Lövgren.

Varför grundade ni ViBE?
– “ViBE” var egentligen något som vi sa till varandra när vi skickade musik, länkar, filmer och bilder. Det är en känsla. Så nu vill vi väl förmedla den känslan. Eftersom att vi lever i en fantastisk tid för urban musik med många olika stilar i fusion, vill vi föra samman människor och skapa en mötesplats. Det finns inte bara en trend eller sound, utan tusentals olika. Vi vill hjälpa sprida det och upptäcka mer på vägen. Energi föder ju energi.

Berätta lite om urvalet i Mixen. 
– Valet är ganska brett, men tanken var att vi skulle utgå ifrån en känsla och sen hitta helheten tillsammans.  I grunden är det mycket fokus på RnB och hiphop i olika former, men utan begränsningar har vi helt enkelt  haft med allt som faller oss i smaken. Typ Sydafrikansk house, UK riddims, Soulection vibes etc.

Hur hittade ni varandra? 
– På olika sätt, men genom Per framförallt. Vi hade snackat mycket om musik innan och verkade ha samma vibb.

Först tänkte vi att vi skulle bara anordna en fest, men sen var det så kul att vi bestämde oss för att göra en grej utav det. Två gånger under hösten har vi fyllt Deli & Wine på Norrmalmstorg och spelat RnB, UK riddims, neo/future soul & hiphop. Nu kommer vi  att hålla en tredje fest 27/10 i samarbete med Loungen, ett streetwear/lifestyle community.

Foto: Haigmatic

——

Är du intresserad av att dela med dig av något du själv producerat eller vill tipsa om? Kontakta mig på submission@radarcollective.com.