O F F Love

Med en scarf som täcker ansiktet sjunger o F F Love om kärlek, sorg och saknad. Bakom scarfen står en anonym fransman som berättar hur några trasiga förhållanden fick honom att börja göra musik.

— Jag är inte rädd för att dela med mig av och visa mina känslor. Med o F F Love vill jag med några enkla, men slagkraftiga, korta meningar och ord göra musik för de som vill lyssna.

o F F Love beskriver sin musik som ett uttryck för fanatisk kärlek.

— Om man har blivit sårad i kärlek tänker man ofta på de små enskilda misstagen om och om igen. Det blir en besatthet och något som jag inte kan släppa. Därför gör jag musik om besatt kärlek.

Som artist håller o F F Love sin identitet dold och uppträder med en scarf över sitt ansikte. Han menar att det inte handlar om en gimmick, utan ett sätt att ge sig själv större självförtroende.

— Första gången jag skulle uppträda kunde jag inte göra det som mig själv. Jag var alldeles för blyg och valde därför att dölja mitt ansikte. Scarfen har gett mig friheten att uppträda och vara närvarande med publiken trots att jag egentligen inte vågar. Jag har funderat om jag ska uppträda utan scarfen, men jag blir generad av tanken att folk ska se mig när jag sjunger mina texter. Det gör att jag känner mig mindre självmedveten.

— Jag vet inte varför det alltid blir ying & yang-scarfen men jag antar att den på något sätt representerar min senaste kärlek, att motsatser attraherar.

Var kommer inspirationen till din musik från?

— Min inspiration har jag hämtat från några avslutade förhållanden. Alla mina låtar cirkulerar och handlar om tre, fyra människor som har krossat mitt hjärta. Musikaliskt känner jag inte att jag passar in någonstans. Jag skulle själv vilja säga att jag gör popmusik, men vet samtidigt att så inte är fallet.

Innan hans senaste förhållande tog slut hade han själv aldrig gjort musik men började exprimentera med sin dator för att hitta ett eget sound.

— Att göra musik var som att att skriva ett brev till min gamla kärlek och berätta om allt jag ångrade. TIll en början använde jag rätt mycket autotune för att få det att låta bra, men det har senare blivit en del av mitt sound.

— Jag lät ingen annan än han lyssna på min musik, det kändes alltför intimt. Senare började jag göra fler låtar. Disenchanted Fairytale var den andra låten jag gjorde.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=wUGUh8GZ1Oo”]

I oktober förra året öppnade han för How to Dress Well under hans USA-turné, och för ett år sedan spelade han tillsamans med Chairlift. Ett första album är släppt och finns tillgängligt för den svenska publiken genom Spotify.

— Just nu uppträder jag en hel del och tack vare det har jag ändrat uppfattning om var o F F love ska vara. Under mina framträdanden blev jag väldigt intim med publiken. Jag trodde egentligen aldrig att jag skulle klara av att stå på scen, men jag har kommit att gilla hur jag kan förmedla en låt, som egentligen var skriven för en person, till tusen andra öronpar som lyssnar.

Trots att han bara varit aktiv som artist i drygt två år har han redan uppträtt på sju olika klubbar i Stockholm.

— Jag har många vänner i Stockholm och det är nog därför jag varit här så många gånger på så kort tid. Förra året spelade jag bland annat på på Under Bron, Landet och Debaser

o F F Love kan inte svara på när vi får höra mer eller nytt material från honom.

— Just nu jobbar jag på nytt material, men jag tror att jag kommer att behöva gå igenom ytterligare ett break-up för att kunna göra några riktiga o F F Love-låtar. Det är svårt att kunna planera riktigt. Jag vet att jag kommer släppa mer material, men väntar lite på att se vad livet serverar mig innan jag kan svara på vad.

— Förra året hade jag en spelning med en pianist och ingen sampling överhuvudtaget. Jag gillade det och kommer antagligen jobba mer så framöver.