One Star Hotel: Anna of the North

Förra helgen slog Converse One Star Hotel upp portarna i Shoreditch, London, över tre dagar. Hotellet bjöd på allt det man kan förvänta sig av ett enstjärnigt hotell: stökiga fester, mycket folk, limiterade skosläpp och piratradiosändningar. På morgnarna arrangerades också spelningar tillsammans med Spotify och vissa av de närvarande artisterna. En av dessa var Anna Lotterud, en av två bakom Anna of the North, som Radar träffade senaste i november. Vi passade på att höra vad som hänt sedan sist.

Vi sågs för inte så länge sedan, i slutet på oktober. Vad har hänt sedan sist?
– Inte mycket faktiskt! Jag har skrivit mycket ny musik och haft en liten semester. Jag åkte till New York och det var svinkallt! Jag hade en spelning här i London igår kväll och släppte låt med Rejjie Snow idag, men annars inte så mycket om jag ska vara ärlig.

Hur var spelningen?
– Det var riktigt kul! Det var slutsålt. Den var på XOYO. Jag tror att det är en av mina bästa spelningar hittills, publiken var så dedikerade. De sjöng med till varenda låt – till och med de ledsna. Det är svårt ibland, att kombinera det faktum att folk är där för att festa samt ha kul och därför lätt blir utråkade, med att jag vill spela mina ledsna sånger, men alla sjöng med!

Hur känns det att vara här på One Star Hotel och hur kändes Spotify Sessionen du precis spelade in?
– Det känns väldigt bra, både spännande och roligt att höra samt se hur det blev!

Vad är din relation till London?
– Jag har en rätt stark koppling till London, åtminstone musikmässigt. Jag har mycket av min musik kopplad hit: min manager är baserad här. Jag har varit här när jag var yngre, med skolan någon gång och sådär, men det var inte förrän jag började hålla på med musik som jag faktiskt började åka hit oftare. Jag tror ärligt att jag de senaste tre månaderna har spenderat ca 2 månader i London i tid. Jag skriver typ all min musik här.

Kan du säga när vi kommer att kunna få höra ny musik, eller är det hemligt?
– Det är hemligt! Det enda jag kan säga är att det kommer att bli bra!

Som sagt har vi fått höra dig i en låt på Rejjie Snows debutskiva som släpptes i fredags? 
– JA! Rejjie är min babyboo och det är så roligt att få vara med på hans nya skiva! Låten är både fet och rätt rolig!

När får vi se dig i Sverige igen?
– Jag hoppas att jag kommer någon gång under detta år! Jag gillar Stockholm, och kan förhoppningsvis inkludera det i en större turné.

Inga svenska festivaler?
– Jag vet inte ännu, men oavsett tror jag inte att jag skulle få avslöja det. Det får också förbli en hemlighet tills det i så fall är dags.

Se mer av Anna of the North på Instagram eller lyssna på Spotify.