Radar Mix: FLEXX

Under det senaste året har klubbkonceptet, producent och dj-gruppen FLEXX  huserat och gjort plats för Stockholms klubb-kids, queers och queens på Club Laveau. Med en mix av experimentell klubbmusik, Grime, Brazilian Funk, Jersey Club och manisk energi har Amber Watts (Hardcore Cutie), Jonathan Andres (shadedbynature) och George Chamoun (Rasuul) skapat FLEXX. Ikväll, den 26e Maj har klubben säsongsavslutning på Club Lavau och inför detta har de släppt ett mixtape för Radar.

Hur skapades FLEXX?
–FLEXX skapades dels ur en frustration som vi alla tre upplevde. Vi kände att det fanns en brist på venues i Stockholms klubbliv för oss som vill pusha gränserna för vad en får och inte får göra på ett dansgolv. Vi alla gillar att experimentera med olika genrer men tyckte att det saknades ett tydligt sammanhang. De befintliga klubbar och ställen som profilerar sig inom experimentell musik kändes inte speciellt tillgängliga för oss som är queera och/eller blattar, så vi teamade helt enkelt upp och skapade en plattform själva.

Vad står FLEXX för?
–FLEXX står för high energy, sexig stämning och bas som känns in i ryggraden.

Vilken är Stockholms bästa klubb?
–Bra fråga. Vi är ju dessvärre inte helt bortskämda när det kommer till utbudet av bra klubbar i denna stad. Speciellt nu när det är fler och fler venues som väljer att plocka bort urban-musik, a.k.a. blockar blattars plattformar och marginaliserar oss ännu mer. I nuläget känns det därför svårt att namnge en klubb som är Stockholms bästa, tyvärr.


Ni har styrt klubb hela året på Club Laveau, hur har det varit?
–Vi gillar verkligen Club Laveau — de och bokaren Patrick David ska ha en eloge för att de försökt lyfta nyskapande queer kultur och ge utrymme för en rad olika uttryck. Det har varit riktigt kul att till exempel få boka akter som New York-rapparen Jay Boogie och dra så mycket folk innan payday. Det var ju trots allt på Club Laveau som FLEXX föddes.

Berätta om ert mixtape
–Det är ett smakprov på vad vi brukar servera under våra kvällar. Det blir oftast mycket ballroom, Jersey club och reggaeton blandat med mer alternativ klubbmusik och typ, Cardi B. Vi gillar att fucka med genregränserna men fortfarande ha en röd tråd genom energin i våra sets.

Vad kan en förvänta sig av er säsongsavslutning?
–Vi vill inte avslöja något. Kom på fredag så får ni se!

Kan ni berätta något om framtiden? 
–I sommar har vi några inplanerade spelningar på bland annat Gården på Trädgården (12:e juli och 11:e augusti) samt i Röda Rummet. Vi kommer också spela på lite festivaler och annat och det kommer även en liten överraskning i slutet av sommaren som vi är fett peppade på.

Facebook-event: ULTIMA FLEXX
Soundcloud-länkar: AmberValent / Rasuul / SHADEDBYNATURE