Karin Bylund

Karin Bylund
Karin Bylund
Karin Bylund
Karin Bylund
Karin Bylund
Karin Bylund

Radar Mixtape: Karin Bylund

Med en kandidatexamen i finans och en bloggkarriär bakom sig är hon idag en av de namnkunnigaste profilerna i Stockholmsnatten. Karin Bylund har denna vecka satt ihop en spellista för Radars läsare med influenser från det glada 60-talet.

Karin, du har valt 60-tal för din spellista. Varför?
– Dels för att jag är helt inne i den brittiska vågen nu, brukar bli det ungefär en gång i kvartalet, dels för att jag vill förvåna dig med just det faktumet och dels för att det passar bra vid den här tiden på året. Ofta sorglöst och ofta ganska glatt. Måste lägga till att min lista inte på något sätt är rangordnad efter takt och tempo, bara älskvärdhet. Bäst först, minst bäst sist.

Vi säger Beatles, du säger?
– Jag säger att jag ibland gråter över att deras musik inte finns med på Spotify. Okej, inte riktigt, men nästan. “Here Comes the Sun” har varit en liten favorit sedan mer än ett decennium tillbaka när jag som tolvåring upptäckte den via den där smått tramsiga Lindsay Lohan-filmen, The Parent Trap.

Om du var tvungen att välja en låt som skulle spelas om och om igen i ditt huvud resten av ditt liv – vilken hade du valt?
– Hemskt svår fråga. Tror att det blir “Dust in the Wind” med Kansas. Den är fin och omöjlig att tröttna på. Min och min storebrors låt dessutom, vilket förmodligen är det bästa med den.

Till sist, all time favorite artist?
– Inom kategorin 60-tal blir det The Velvet Underground. Blir hypnotiserad varje gång jag lyssnar på deras låt “Venus in Furs”. Testa själv.

Karin Bylund är till vardags redaktör på Stureplan.se där hon även bloggar.