Radar Mixtape: Ladies Love Hiphop

Ladies Love Hiphop är trion som sedan 2014 välsignat Stockholms klubbscen med så många oförglömliga nätter att det är nästintill omöjligt att minnas alla.
Vi på Radar har fått den stora äran att dela med oss av inte bara ett utan två mixtapes skapat av Stockholms främsta festexperter.

Vilka är Ladies Love Hiphop?
– LLHH är ett kreativt kollektiv som består av Linda Napoles, Rebecca Tegegne och Nataša Marijana. Vi är barndomsvänner som brinner för musik och har sedan 2014 Dj:at och arrangerat live-events ihop.

Kan ni berätta lite vad ni gör?
– Vi anordnar events, ofta med ett eller flera samarbeten, samt Dj:ar. Till klubbar levererar vi alltid genomtänkt och bra musik, och till våra egna events kan en alltid förvänta sig olika artister/kreatörer, handplockade av oss.
Även fast vi tre är helt olika individer med individuell musiksmak har vi samtidigt samma sätt att avgöra vad som är ladieslovehiphop och inte när det gäller val av artister och musik.
Sedan start har huvudsyftet handlat om hur vi kan presentera musik och artister som vi vet att våra gäster gillar men kanske upptäckt själva än. Organiskt har ladieslovehiphop vuxit och skapat sig en bra grund. Just nu håller på att utveckla konceptet och förbereder oss för ett nytt kapitel.

 

Varför Hiphop?
– För att vi älskar hiphop och är uppvuxna med musiken. Däremot spelar vi inte bara hiphop, man kan säga såhär: vi spelar hiphop och allt annat som faller oss i smaken och vi har bra smak ;)

Hur ser den ultimata utekvällen ut?
–När festen inte handlar om oss utan att vi skapar festen tillsammans med kreatörerna och gästerna. Vi vill se glada och dansanta personer som sprider bra energi, och att alla som jobbar med eventet är professionella. Såklart är bra musik en självklarhet, det kan variera allt från det fräschaste inom hiphop till future beats eller salsa.

Kan ni berätta lite om era mixtapes?
Nataša: Mitt mixtape består av låtar som jag självmant söker efter för att lyssna på. Jag tänker att det perfekta tillfället att lyssna på mitt mixtape är när du vaknar upp en ledig dag tillsammans med en mysig person och känner noll stress. Därför valde jag att döpa de till Morning Love.

Rebecca: Jag gjorde ett mixtape med låtar jag lyssnar på just nu, och framförallt artister jag verkligen gillar. Det är ett härligt och positivt mixtape som man kan ha i bakgrunden på förfesten eller spela för sig själv när man behöver något peppande :))) Jag älskar att lyssna på olika remixes och har därför valt ut några jag tyckte passade bra tillsammans.

Har ni några roliga planer ni kan dela med er av?
–Vi har alltid roliga planer på gång men som vanligt vill man inte dela med sig av för mycket innan saker och ting är spikat. Det vi kan säga är att vi kommer jobba med LLHH mer än vad vi någonsin gjort innan, vilket ska bli magiskt. Nästa gig som vi ser fram emot är ”War Child Hiphop Live Aid” på Trädgården, som är ett välgörenhetsevent för barn i krig.