Radar mixtape: Sandra Beijer

Sandra Beijer är copywritern med författardrömmar som snart kommer att infrias. Just nu spenderar hon sina dagar i Paris med att skriva, blogga för Rodeo, dricka vin och ha picknick i de parisiska parkerna. Och det är till just de tillfällena hon har skapat en spellista åt Radars läsare. En spellista för våren och parkhänget.

Sandra, berätta om din lista.
– Det är vårtema på listan. Alla dessa låtar och kanske framförallt låtarna kombinerat passar utmärkt till parkutflykter med rosévin, jordgubbar och kräftröramackor från Sandys.

Var har du hämtat inspiration till spellistan?
– Egentligen är det mest sådant jag lyssnar på nu, fast utvalt för picknickväder alternativt hänga-ut- från-fönstret-och-röka-cigg-och-spilla-rosévin-på-dom-som-går-nedanför-på-gatan-musik.

Sandra under en av sina älskade picknickar. Foto: Sandra Beijer
En av Sandras älskade picknickar. Foto: Sandra Beijer

Vilken är den vackraste låten du vet?
– Den vackraste låt jag vet är Jacques Offenbachs Barcarolle. Jag ryser när jag hör den och tillåter mig själv att liksom bara lyssna på den då och då så att jag aldrig någonsin ska tröttna. Hittills har det gått bra. Tycker bara den är helt totalt orimligt megavacker. Nästan så man börjar gråta liksom.

Slutligen, vem sjunger soundtracket till filmen om ditt liv?
– Charles Trenet står för soundtracket under våren, sångaren i soulbandet Chairmen of The Board står för de peppiga sommarmånaderna och resten av året kan Håkan och Veronica Maggio få dela på.