Radar Premieres: Canary Islands – GLÖM BABY GLÖM

Hemsnickrat och rosaskimrande. Canary Islands nya musikvideo till låten GLÖM BABY GLÖM är lika självklar som den är subtilt förbryllande. Vi ställde några frågor till Martin von Inghardt, bandets sångare och gitarrist inför videopremiären.

För dem som inte känner till er, vilka är Canary Island?
– Åtta vita män med gitarrer i åldrarna 27-47, kanske världens omodernaste band eller tvärtom. Vem bryr sig om tiden. Det är Andy och Simon på gura, Mattias på keyboard, Jeppe på bas, Peter på trummor, jag (Martin) på gura och sång, Sun Ding som klippare och Palle som multi- instrumentalist.

Ni är ganska många i ert band. Hur kommer ni överens?
– Vi är medvetna om att demokrati, sex och pengar är överskattat. Vi är gruppdynamiken personifierad. Thomas Erikson som skrivit bästsäljaren “Omgiven av idioter” kommer släppa sin tredje bok nu där han gör en djupdykning i vårt unikum till band.

Berätta mer om låten!
– En rocklåt förklädd i drömmig dansbandspop. Självbiografisk, självhatande text som egentligen är skriven till mina kompisar och exflickvän(ner) att lyssna på. Great success! Not.


På vilket sätt representerar videon låten?
– Att Odessa, mitt lilla ljus, är med i videon till låten där jag sjunger om att jag inte är värd att komma nära någon annan, någonsin, igen är ganska deppigt tycker jag. Det är en deppig låt så det limmar väl bra.

Vilka har gjort den?
– Jag har gjort den tillsammans med Sebastian Borg. Sen har Mattias klippt och jag har detaljstyrt. DIY baby!

Hur gick diskussionerna kring videons format?
– Vi fick fråga Odessas pappa om det var okej. Han sa ja. Lite känsligt kanske eftersom vi sjunger om barnförbjudna saker så som ketamin och Mick Jagger. Sen ville jag att hon skulle göra sin Unicorniodans och även shuffla. Vi var före Samir och Viktor. Men men…
Platsen är Saltimporten Canteen i Malmö. Världens bästa lunchrestaurang enligt New York Times. Självklart val eftersom min bästis, Sebastian Persson med bäst smak i världen valt interiör. Och med en stark vit bygglampa och min kärlek Sandra Haraldsen som sminkat kan det ju bara bli succé.

Och till sist den självklara frågan som alla kommer undra över. Vad är historien bakom pizzakartongen?
– Sebastian Persson som är estet valde mellan pizzakartong eller kålhuvud, det som är så gott, och det blev pizzakartongen. Bra val!