Radar Premieres: Lukas Lind

Lukas Linds nya singel Vissna tankar är en självutlämnande poplåt med hög igenkänningsfaktor. För vi har väl alla varit där nån gång? Där när vi tyckt om någon så mycket att vi kramat ihjäl och kvävt alltihop.Vi på Radar har äran att premiärspela låten som enligt Lukas borde stannat som ett dagboksinlägg.

Berätta mer om dig själv. Vem är du som person och artist?
– Jag har nog både sidan av en dagdrömmande konstnärssjäl och en strukturell och noggrann person. Jag uppskattar de enkla sakerna i livet, som att ta en öl med en kompis eller sitta i soffan med min flickvän och våra katter. Överdådigt har liksom aldrig varit min grej. Min musik är min kreativa ventil, här kan mitt annars smått blyga jag få bre ut sig, använda stora ord och kommunicera till omvärlden vad som försiggår i mitt huvud. Musiken gör att jag känner av min existens, på nån vänster.

Vad och vilka inspirerar dig?

– Jag inspireras av allt möjligt. Alltifrån stora världshändelser till små detaljer i ett samtal med en ny människa, till saker jag upplever i relationer och såklart även bra böcker och tv-serier. Livet är en buffé av inspiration. Med det sagt är det ju märkligt hur man ibland kan känna sig rätt tom i skrivandets stund, men det är ju också en känsla man kan hämta mycket ur när den har passerat.

Berätta mer om ”Vissna tankar.” Hur kom den till?
– Det är nog en av de mest personliga låtar jag skrivit. Jag har spelat in den tillsammans med otroligt duktige producenten Joakim Buddee. Den borde typ av blivit ett dagboksinlägg istället för en låt, men aja, gjort är gjort. Men jag har ju en tendens av att vara lite för transparent ibland, så den speglar nog min personlighet rätt bra ändå.

Vad handlar den om?
– Låten befinner sig inom relationsramen och handlar om att nästan kväva ett förhållande för att man kramar en annan människas hand för hårt (bildligt talat). Jag hoppas andra kan finna styrka i låten på samma sätt som jag har gjort.


Om du fick drömma helt fritt, med vem eller vilka skulle du vilja göra en låt?
– Alltså, att sitta och skriva en refräng med Simon & Garfunkel i någon murken teaksoffa i Queens i slutet av 60-talet vore ju något. Annars skulle det vara kul att göra något tillsammans med Jonathan Johansson eller Radio Dept.

Hur ser planerna ut för 2018?
– Jag ska försöka komma ut och spela lite. Siktar också på att spela in ytterligare några låtar. Kanske blir det en ny EP!