Radar Premieres: Maja Johansson – Systerskap Av Stål

Malmöbaserade Maja Johansson släppte i slutet av förra året en EP (EP1) som beskrivs som “en EP med knivskarpa texter på svenska i särpräglad indiepopmusik. Blodigt allvar och svärta, vemod och kärlekslängtan i en skör men självklar enhet”
I november är det dags för Maja att släppa uppföljaren till denna succé EP, (nästa EP heter självklart EP 2) men först släpper hon en singel, som vi på Radar har äran att premiära idag. Vi ger er; Systerskap av stål.

Berätta lite om din nya singel!
– Det är en låt som jag skrev för många år sedan. Då var det en mer färsk tillbakablick på mina senare tonår. Det är en berättelse om längtan att få blomma ut och att bli bekräftad för den man är utan censur och utan rädsla. Jag har spelat låten otaliga gånger, i olika konstellationer och med olika sound. Till slut har den nu fått landa i ett drömmigt svängballadlandskap och hittat hem.        

Varför heter den systerskap av stål?
– För att den handlar om stark vänskap mellan tjejer.

Vad betyder systerskap för dig?
– Oj, det betyder så många olika saker. Systerskapet är viktigt för mig både personligt och politiskt, men låten är en högst personlig berättelse om ett systerskap som blev avgörande för vem jag är, typ.          

När passar det bäst att lyssna på låten?
– När du är sugen på en feel good-låt och har 5.11 minuter över.

Vad kan vi förvänta oss av din kommande EP som kommer i november?
– Soundmässigt känns den här ep:n mjukare än den förra. Det är fortfarande mycket känslor, vemod och nostalgi men det känns ändå lite mer hoppfullt denna gång. Det finns två låtar under tre minuter vilket för min del är lite ovanligt, så kanske lite popigare.