Radar Premieres: Mando

Vi har fått äran att premiära inte bara en helt ny låt, utan även en helt ny artist. Artisten heter Mando och låten som heter Pride är enligt henne själv fylld med rå ångest, en känsla av saknad, inre styrka och självständighet.

 

Vem är Mando?
Jag vet inte riktigt om jag listat ut det helt och hållet än, haha. Tror dock att jag är en bra bit påväg, än så länge tänker jag att jag är en 21 årig afrosvensk kvinna som bor i Stockholm med ett stort behov av att uttrycka sig själv musikaliskt. Jag är ganska lugn och lycklig av mig, men även en aning överkänslig vilket gör att det jag känner ibland känns väldigt mycket.

Var kommer ditt artistnamn ifrån?
Det är en förkortning av mitt mellanman Mandolina, jag kom på det själv när jag var kring fyra och har alltid tyckt om det mycket, så nu när jag skulle komma på ett artistnamn kändes det rätt.

Hur skulle du beskriva din musik för någon som inte hört den innan?
Svår fråga! Den besvaras på sätt o vis ganska mycket på fråga ett, tror min musik speglar mig själv väldigt mycket. Jag har alltid lagt väldigt mycket fokus på text, jag skriver vad jag tänker och känner oavsett om det är hookigt eller rimmar, jag blandar ett ganska naket och rått akustiskt sound med ett lite mer kaotiskt och hårt elektroniskt.

Kan du berätta lite om din singel, Pride?
Jag har tänkt ganska mycket på just den här frågan och vad jag skulle svara på den. Jag började skriva Pride för tre år sen men då lät den helt annorlunda från vad den gör nu. Pride är en sammanställning av saker och känslor som jag gått igenom och känt från då till nu. Den handlar mycket om en relation med en kärleksfull men frånvarande förälder men också hur den relationen har speglat sig i andra relationer jag haft samt mina tankar om mig själv och helt ärligt min relation till män i allmänhet.  Jag hade en vision i början av processen och jag känner verkligen att den har landat i den visionen nu. Den är fylld med rå ångest, en känsla av saknad, inre styrka och självständighet.

Den sista och viktigaste frågan, hur tänker du fira din debut?
Inget jättespektakulärt och stort men jag ska samla alla mina närmaste människor och dansa till mina favvolåtar, sen tänkte vi gå ner till vår stammis bar som ligger precis utanför vår port och fortsätta fira där. Under den här processen har jag reflekterat mycket över vikten i att låta sig själv känna stolthet över ens egna prestationer, så jag tänker att det ska vara ett genomgående fokus under firandet också, att känna mig stolt över mig själv OCH självklart dricka massa cava!

Instagram —> https://www.instagram.com/mando__music/