Radar Premieres: Morabeza Tobacco

Morabeza Tobacco är duon med namnet som hyllar den lilla tobaksaffären vid Mariatorget. Bakom duon finner vi Vanilla och Gustav som idag släpper sin första singel TTYL hos Radar. Låten är en pastellfärgad kärlekshistoria och en nostalgiavtryckare som drar tankarna mot sommarsromanser, hav och sluttimmarna på en utdragen efterfest. De knappa fyra minuterna blandar funk, lugnare disco, indie och lo-fi och vi önskar att väldigt snart få höra mer från Morabeza Tobacco.

Hej Vanilla och Gustav. Så roligt att vi får premiära er låt. Varför Morabeza Tobacco?
V: Morabeza Tobak är en tobaksaffär vid Mariatorget i Stockholm med den fräschaste tobaken, trevligaste personalen och skapliga öppettider. Så det här projektet är en hommage till dom.
G: det är väl en ganska vanlig tobaksaffär egentligen med ett svängigt namn som vi snodde, vi översatte till Tobacco dock så det borde va lugnt??

På temat, vad är er relation till tobak?
V: God, mycket god.
G: 100%

Det här är er debutsingel: berätta om låten?
V: Det var den första låten vi gjorde tillsammans. Vi sågs inte i första taget, låten blev till genom att vi skickade och bollade den fram och tillbaka via mail. Till sist sågs vi och spelade in sång tillsammans. Det kändes kul och då bestämde vi oss för att starta duo.

Ytterligare en namnfråga, vad står TTYL för?
G: TTYL ska stå för “Talk To You Later”. Jag minns att jag hörde Paris Hilton säga det på Tv. Väldigt ful och onödig förkortning som kändes passande på temat att inte kunna kommunicera.

Hur sågs ni, och hur är er relation?
G: Vanilla spelade skivor på en svartklubb i Norrköping och jag älskade settet. Vi började skicka lite låtar och märkte att vi gilla samma saker och så hade vi kul när i snacka.
V: Vi kanske inte är en klockren duo när det kommer till struktur, men vi har en bra relation förutom när den är dålig och det är inte allför ofta.


Starkaste musikminne?

G: Jag har nog inget Starkaste musikminne, det hade ju kommit fram nu. Svårt och glömma när jag skulle göra ett coolt move med min bas och råka träffa tonåring i ansiktet så en stämskruv gick av. Gör ont i själen när jag tänker på det.

Vad lämnar ni bakom er 2017 och vad välkomnar ni med det nya året?
V: Det känns som att många tycker att 2017 var ett skitår. Var det det? Om så var är allt glömt och förlåtet.
G: Jag vet faktiskt inte, det ska nog bli ett ganska likt år.

Vilka tror ni vi bör hålla ett extra öga på?
V: Kedr Livansky är så bra och hon visar hur techno kan möta pop och det bara blir helt rätt.
G: King Borneo tycker jag gör roliga grejer, dom ska släppa nytt i år.

Vad händer för er framåt? Jag hoppas vi får höra mer från er snart!
G: Vi har suttit hemma och spelat in mycket material så planen är ju att försöka släppa så mycket som möjligt och hamna i fas med låtarna.
V: Näst blir ett ep-släpp som vi ser fram emot.

Fotografi: Pussel Widegren

Låten ges ut av independent-bolaget Naiv Recordings. Håll utkik efter mer från Morabeza Tobacco där, för nu kan ni lyssna på låten här.