Radar Premieres: videon till låten Kids

För två veckor sedan pratade vi med artisten Mavrick om låten Kids, att skapa musik på egen hand och hans tankar om att den yngre generationens röst bör tas på större allvar. Idag har det blivit dags för oss att premiärvisa videon till låten.

Kids beskrivs som ett anthem mot orättvisor. Precis som låten är filmen kritisk mot maktmissbruk och lyfter tanken om den yngre generationen som en början på något nytt, vilket också är anledningen till titeln Kids.

“Kids är ett manifest för kommande generation och en varning till den generation som besitter makten just nu. Jag är nog inte ensam om att vara trött på politiker, storbolag, polis och folk i maktpositioner överlag som missbrukar den makten och diskriminerar, skadar och förtrycker människor utan någon makt och rättigheter. Jag hoppas och tror att när vår generation tar över har vi lärt oss av allt och använder vår makt för att hjälpa varandra och inte göra skillnad på människor”.

Videon, som snarare är en kortfilm än en musikvideo, inleds med frasen ”Time to wake up, time to save the world, time to clean up your fucking mess” och riktar sig till just människor som missbrukar sina maktpositioner. Filmen är inspelad i oktober på Tjörn, ett område utanför Göteborg där Marcus växte upp. Den har filmats av Fritz Dölling. Kika på filmen nedan, och läs hela vår intervju med Mavrick här.

Se mer av Mavrick på Instagram, Facebook eller Spotify.