Radar tar tempen på Way Out West

Nu har det blivit dags för Way Out West! Det årliga evenemang vi kollektivt ser fram emot. Vi passade på att ställa lite frågor till några av akterna vi gillar, däribland kvartetten Off the meds samt Radars egna mixtape-redaktör, Fatima Osman. De båda spelar på den scen som kallas Dungen inne på festivalområdet, vilken bjuder på dansvänliga elektroniska akter under alla tre dagar. Vi har också pratat med Holy samt med GRANT som båda spelar på Stay out West under festivalen. Låt oss se vad de har att säga om årets festival, bokningarna samt den heta sommaren som varit.

Off the meds – 9/8 Dungen 21.00


Berätta mer om Off The Meds. Vad är ambitionen?
– Vi är fyra kompisar som gått ihop för att skapa musik vi gillar tillsammans och ambitionen är att sprida den till så många som möjligt!

Hur har sommaren varit? Vilket är era bästa tips mot hettan?
– Det har varit vår bästa sommar hittills med några riktigt bra spelningar! Vi har dock inte varit i studion lika mycket som planerat på grund av värmen. Tips – Drick mycket vatten!

Vad ser ni fram emot med festivalen?
– Att se alla som spelar på Dungen/RedBull-scenen och Tangerine Dream!

Vad kan vi förvänta oss från er spelning?
– Ny musik från oss live under spelningen, vi har jobbat hela året och förberett oss för just den här spelningen så vi är extra peppade!

Är det några/någon ni tycker vi bör hålla ett litet extra öga på under festivalen?
– Absolut, så många av artisterna som spelar på Dungen-scenen är grymma kreatörer med unika sounds. Så skulle säga samtliga som är bokade dit!

Bästa festivalminne?
– Vår första festival som grupp, på Gagnef förra året.

Vad händer framåt?
– Vi försöker skapa så mycket musik vi kan. Med tillhörande videos och andra feta grejer som vi känner är Off The Meds!

Off the meds består av Adrian Lux, Carli Löf, Måns Glaeser samt Kamohelo Khoaripe och gör tech-house med Sydafrikanska inslag. Fantastiskt!


Fatima Osman – 11/8 Dungen 12.00


Hur har sommaren varit? Vilket är dina bästa tips mot hettan?
– Den har varit perfekt. Har egentligen bara jobbat massor & badat & spenderat hela sommaren hemma i Stockholm. Mitt hetaste tips är att acceptera värmen och gotta sig i den.

Vad ser du mest fram emot med festivalen?
– Jag ser så otroligt mycket fram emot houselegenden Moodymann som kör på lördagen.

Vad kan vi förvänta oss från din spelning?
– Superbra musik och feeling, en gedigen blandning av house och techno mitt på dagen.

Är det några/någon du tycker vi bör hålla ett litet extra öga på under festivalen?
– Själv ska jag se till att hinna se Kamasi Washington och Bonobo fram för allt. Jag är även väldigt nyfiken på Peggy Gou som jag inte sett live ännu. På torsdag spelar förresten Nils Frahm som jag älskar men kommer att missa. Se honom!

Bästa festivalminne?
– När Common drog upp mig på Flamingo scenen på Way out West 2012!

 

HOLY – 10/8 Folk Foajén 01.45


Hur har sommaren varit? Vilket är ditt bästa tips mot hettan?
– Sommaren har varit fin, jag har hållit på med nästa skiva som jag är väldigt peppad på att få klart. Jag sitter inne framför ett stort fönster som är öppet hemma när jag spelar in, det är ett bra tips kanske! Men då skriker jag liksom rakt ut genom fönstret när jag spelar in sång … så inget för en blygis

Vad ser du mest fram emot med festivalen?
– Jag har liksom inte fattat att det var nu på fredag. Så det kom lite chockartat haha .. men jag är pepp på att få testa lite nya låtar med mitt band

Vad kan vi förvänta oss från din spelning?
– En rock-show

Är det någon du tycker vi bör hålla ett litet extra öga på under festivalen?
– Inte Alex Cameron för han lirar samtidigt som oss !!!!

Bästa festivalminne?
– Jag har inte så många bra .. du kan få ett dåligt. På en festival vi spelade på nyligen blev vi serverade typ inlagd vattenmelon. Det var som att äta en stor söt snigel :)

 

GRANT – 10/8 Honduras 02.30

Hur har sommaren varit? Vilket är dina bästa tips mot hettan?
– Jag har haft en jättefin sommar med många roliga spelningar. Spelningarna har varvats med bad och att skriva ny musik. Men jag har mest badat, orkar inte tänka i den här hettan. Rekommenderar solfjäder och att spola kallt vatten på handlederna. Eller stanna inomhus med en fläkt och en serie/bok.

Vad ser du mest fram emot med festivalen?
– Det är många bra artister som spelar i år och som jag ser fram emot att se, men jag ser främst så jävla mycket fram emot hela upplevelsen: att bila ner med bandet, bo- och spela ihop, se band och artister jag gillar och träffa kompisar jag inte sett på länge. Det kommer att bli så fint.

Vad kan vi förvänta oss från er spelning?
– Vi har lovat varandra att vi bara ska ha så kul som möjligt och att vi ska känna varje sekund vi får på scen. Jag hoppas att ni har kul och känner med oss. Vi tar vår tro på att när det är live så måste det vara rock n roll och hjärtat utanpå väldigt seriöst. Har också med mig min finaste vän Carl-Jonathan Szyber på visuals!

Är det några/någon du tycker vi bör hålla ett litet extra öga på under festivalen?
– Yaeji, Charlotte Gainsbourg och Iggy Pop lär vara superbra och kul, jag kommer också att gå på Vacation Forever och Kamasi Washington. Jag har sett Patti Smith förut på Way Out West, men kommer definitivt att stå längst fram den här gången också. Moodyman kan antingen vara svinsvängig eller superoseriös, kul i båda fallen. Sluka all musik du kan!!

Bästa festivalminne?
– Jag och min kompis Linnéa satt och grät av både eufori och hjärtesorg bakom bajamajorna första gången vi var på Way Out West 2014. Kanske inte mitt bästa, men definitivt mitt mest framträdande festivalminne. Vi har aldrig känt oss så levande som vi gjorde där och då mellan konserter på en illaluktande gräsplätt.

Se till att kika på alla dessa under festivalen!