Raindear – World Below

Artisten, låtskrivaren och producenten Rebecca Bergcrantz aka Raindear släppte singeln Elephant Heart i början av augusti. Nu är hon tillbaka med singeln World Below som släpptes så sent som igår, tillsammans med en extremt estetiskt tilltalande video skapad av Rebecca, regissören Andrea Müller och fotografen Erik Sandberg.

Berätta lite om din nya singel, World Below!
– Jag skrev den efter en vild sommarnatt i Stockholm som slutade med grynings-dans i en övergiven tågtunnel. Den handlar om om det vackra men flyktiga nuet ger och om känslan av att världen är din lekplats för en stund.

Var kommer namnet ifrån?
– World Below är en titel som symboliserar rätt många saker för mig. Den står för nån form av blandning av det förbjudna och dolda som ingen ser, underground, en värld bortom det som är tillgängligt vid första anblick, ett underland så som det som Alice åker till och känslan av att du är på toppen av allt och betraktar världen från ovan.

Hur såg processen med musikvideon ut? Hade du en tydlig vision innan hur du ville att den skulle se ut?
– Visionen var att få fram budskapet i låten på ett snyggt sätt. Min bästa kompis Andrea var regissör, editerare och hjärnan bakom hela videon. Erik Sandberg var fotograf och gjorde även color grading och animationer.

Vi bollade lite idéer och bestämde att det vore fett att filma in en arkadhall för att få fram den syndiga och action-fyllda stilen vi var ute efter. Känslan i videon är lite hämtad ur filmer som Blade Runner och Enter the Void och jag är tänkt som lite av en action-figur med 60’s nightgown som härjar runt i en lekplats medan jag har världen snurrad runt mitt lillfinger. Vi hade verkligen knappt någon tid alls men jag måste säga att jag är jätteglad över vad vi lyckades få ihop.

Hur ska du fira detta dubbelsläpp, med både singel och video?
– Med ett releaseparty på Nomad! 

Du har även blivit nominerad till Gaffa priset i kategroin ”årets elektroniska”Hur känns det? Om du ska passa på nu att ragga lite röster, varför ska en rösta på dig?
– Det känns ju såklart jättekul! Tack Gaffa!Helst vill jag att folk röstar för att de gillar det jag gör men om de dessutom är emot sexism och kapitalism, varför inte rösta på en kvinnlig independent musikproducent? Jag skulle bli så stärkt av det stödet! <3