Red Bull Music Academy på Kåken

I vår bjuder Red Bull Music Academy och Kåken på tre fester där noggrant utvald utlandsbokningar kommer hit för att vända upp och ned på dansgolvet. Kvällarna kommer även bjuda på föreläsningar och workshops ledda av Calle Dernulf. Ikväll är det premiär och Radar har pratat med Kåkens Fjodor Nikolajev inför kvällen.

Inför kvällen har Onra (All City Records) flugits in från Frankrike för en livespelning. Onras, eller Aurnaud Bernard som han egentligen heter, musikintresse började så tidigt som i tioårsåldern. Bernard är uppväxt i Frankrike men har rötter i Vietnam och efter en resa till Vietnam 2006 kom Bernard hem med över trettio skivor med vietnamesisk 60- och 70-tals musik. Det blev startskottet för Onras banbrytande album Chinoiseries, som blandar äldre vietnamesisk pop musik med hiphop, något som skapar ett helt unikt hiphopbeat.

– Vi kör en musikalisk helkväll som börjar med en workshop med DJ-gurun Calle Dernulf som snackar musik med kvällens bokning Onra från Frankrike. Kornel Kovács värmer golvet och vid midnatt kliver Onra på. Vi har fixat extra ljud och ljus kvällen till ära, det kommer bli fest! säger Fjodor Nikolajev om kvällen.

Kommande Red Bull Music Academy-kvällar blir 16 maj med Ada (Pampa Records, DE) och 13 juni Anthony Naples (Mister Saturday Night Records, US).

Kvällens event på Facebook hittar du här och här hittar du Onras Soundcloud. Klubbarna på Kåken kommer att ha öppet mellan klockan 20 och 02 och har fri entré.