Sharks – Life after Love

Sharks är duon som utgörs av bästa vännerna Sophia Englund och Susanna Friberg. Efter ett års tystnad släppte de i maj den hyllade singeln Take Away. Nu knappt 2 månader senare är de redan tillbaka med en ny singel, denna heter Life after Love och handlar om tiden efter en destruktiv relation.
Vi hörde av oss till tjejerna för att kolla lite hur deras sommarplaner ser ut, hur de firar sin release och vad de skulle syssla med om de inte gjorde musik!

 

Life after love, hur ser det ut?
– Livet efter kärleken var bättre än väntat. Den hjärtesorg vi trodde skulle vara för evigt blev kort och byttes ut till en känsla av glädje och lugn i sinnet. Vi lyckades synka i det här i höstas och det var nog till stor hjälp! Det blev istället många sena nätter ihop och livet blev som en semester. Sa någon mimosas?

Ni släppte singeln Take Away för inte så länge sedan, är det ett album på gång?
– Än är det inget album i sikte. Möjligen en mindre EP eller kreativ samling. Nu när vi startat upp vårat egna skivbolag och är våra egna managers till fullt kan vi äntligen göra precis som vi vill. Det innebär att vi äntligen kan släppa allt material vi jobbat på under åren och göra det i en högre takt. Vi tror att folk kommer förstå oss bättre nu, eller kanske inte alls!

Om er musik vad en maträtt, vad skulle det vara?
– En maträtt? Vi brukar sällan äta bara en rätt utan lite såhär brukar det se ut; ett bord uppdukat med flera smårätter som nödvändigtvis inte alls gifter sig men som får oss att sittdansa medans vi äter. Sittdansen är den röda tråden. Ganska precis så ser vår samling av singlar och demos ut. Inga tydliga genres.

Var hämtar ni inspiration ifrån?
– Eftersom vi båda är ganska känslostyrda tar vi lätt med oss alla våra känslor för dagen in i studion (förlåt alla producenter vi jobbar med). Det kan resultera i konstig stämning eller att vi får ut allt vi behöver i en låt. Oftast det senare. En bakisdag kan resultera i en ballad tex. Så inspirationen blir från våra respektive liv och känslor.

Vad är det bästa med att göra musik med sin bästa vän?
– Att vi förstår men samtidigt kan utmana varandra. I låtskriveriet, på scen och i den allmänna utvecklingen. Såklart är det allra bästa bara att få dela allt fantastiskt och kämpigt med en så nära person.

Om ni inte höll på med musik vad tror ni att ni skulle gjort då?
– Vi hade definitivt varit en internationell crime fighting duo. Susanna som kriminalare och Sophia som eh… ja. Hon drömmer om livet som obducent.

Ni dj:ar endel, vad dansar ni helst till?
– Vi är allätare när det kommer till musik, vi hittar lätt någonting älskvärt i alla genres så det beror helt på modet. Just nu går vi helst ut och dansar till våra vänner i Off the Meds.

Hur ser eran senaste sms konversation med varandra ut?
– Tydligen tappade vi bort varandra i Köpenhamn för någon månad sedan, haha då kan det se såhär oklart ut.

– Vi har flera konversationer going samtidigt. Både Instagram sms och messenger är i full gång men nu inser vi att det var ett tag sedan vi smsade.

Vem är flitigast på att sköta ert gemensamma instagram konto?
– Eftersom Sophia gärna redigerar, letar appar och tar selfies har det blivit att hon är flitigast. Men det är inte ett enmansjobb för det!

Vem borde vara årets julvärd?
– Vi! För vi tror att vi bäst kan ta oss an rollen som två spritluktande tomtar men ändå på ett charmigt sätt sprida go julstämning. Kan bli kul!

Hur firar ni detta låtsläpp?
– Idag, the day of, börjar vi med en mimosafrukost och hänger runt i solen hela dagen innan vi går ut och kramas på våra bästa barer här i Stockholm. Men den stora festen sparar vi till lördag och Båstad där vi kör dagsgig med Summer On och kvällsgig på Pepes Bodega. Det blir också första gången vi kör Life After Love live!

Hur ser era sommarplaner ut?
– Om en månad är det dags för Susanna att fylla år och vi bjuder på stor fest 4 augusti. Mycket secrets så hör av er till Sophia om ni vill komma!