Tella Viv på Södra Teatern

Våra all time-darlings Tella Viv spelade i fredags på Södra Teatern för att slutgiltigt tacka av vintern. I vår släpper de äntligen mer ny musik. Vi passar nu på att dela med oss av lite bilder från kvällen, checka in med dem sedan sist och har dessutom fått äran att släppa deras senaste video som ännu inte visats i Sverige.Hej Tella Viv! Vad händer?
– Vi har precis lastat tillbaka vårt gear till studion efter fredagens spelning på Södra Teatern. Vi är också uppspelta eftersom bröderna i bandet precis har blivit morbröder.

Har det hänt något speciellt sedan sist vi sågs, i juni 2017
– Vi har skrivit och spelat in massa material sen förra året. Den nya konstellationen i Tella Viv behövde hitta formen. Och ibland blir vi förfrågade att spela live vilket alltid är extremt roligt. Vi har också släppt lite videos som inte visats i Sverige. För ett tag sedan släpptes bland annat videon till vår låt Where Did My Heart Sleep, regisserad av Pontus Englund. Videon är filmad på en Finlandskryssning och gjord i fransk film noveau-anda med referenser till Jean-Luc Godards À Bout de Souffle och återspeglar fotomodellerna och äkta paret Asta Stensson och Elsa Sjöqvist. Vi tycker att den är nice.

Hur var spelningen?
– Svinfet. Rock n roll. Vi visste inte var vi slutade och publiken började.


Skedde något oväntat?
– Komikern Rob Schneider tog vår loge så vi fick hänga i ett konferensrum. Där höll vi årsstämma med massa roliga typer. Och artisten Linn Koch-Emmery kom och plåtade oss.


Ni släpper ny musik senare i vår? Kan ni säga något mer om när, och om vad vi kan förvänta oss?
– Vi släpper en EP som heter Happy Doomsday. Den är dansant, och är ett optimistiskt försök att se på jordens nedgång och fall. Ni kommer inte bli besvikna.

Kan ni ge oss några visdomsord inför våren såhär när den officiellt kickar igång imorgon?
– Plocka inga blåsippor, kids. Se men inte röra.
Alla bilder är tagna av Linn Emmery.
Här på Instagram eller Facebook kan ni se mer av Tella Vivs galna bestyr.
Tack också till Södra Teatern och Pistonhead Foundation för kvällen.