Under Bron Recordings

Ända sedan starten för tre år sedan har klubben Under Bron strävat efter att vara mer än bara en klubb. Nu tar de sitt koncept ännu ett steg längre och startar ett skivbolag. Vi ställde några frågor till Under Brons Leo Forssell för att få veta mer.

Hur skulle du beskriva Under Bron?
– Under Bron är en klubb, mötesplats, institution med lite olika inriktningar. Fokus ligger på klubbgolvet med internationella akter varje vecka. På övervåningen ligger ett dicosrum, en bar med lite blandad musik och en terrass.

Hur kommer det sig att ni startar skivbolag?
– Vi kände att det var ett naturligt steg. Under Bron har funnits till i tre år nu. Även folk utanför Sveriges gränser börjar känna till oss vilket är kul och torde betyda att vi gör något som är bra och uppskattas.

Vad hoppas ni på att det ska få för effekt?
– Förhoppningsvis når vi ut till fler människor med samma intressen men som kanske inte bor i Stockholm. Med enbart en klubb är det ju inte lika lätt att inspirera folk i en annan stad. Förhoppningsvis så blir Under Bron större och kan med tiden utvidgas på fler sätt.

Hur kommer skivbolagets musikprofil att se ut?
– Dansmusik. Det kommer låta som klubbgolvet på Under Bron. Ibland Chicago, Detroit, ibland disco eller svävig techno. Vi kommer inte ha ett eget sound utan varje släpp kommer ha sin egna stil.

Berätta om ert första släpp.
– Första släppet är två spår från svenska WRD. Med på släppet är dessutom en remix av LA-baserade Delroy Edwards. Vi gillar kontrasten mellan de två lite lugnare låtarna från WRD och Delroys snabba, smutsiga remix.

Finns det några artister ni drömmer om att signa?
– Vi kommer i huvudsak signa låtar, inte artister. Det är hur det låter som är det viktiga, inte vem eller vilka som producerat.

Vad ligger inom den närmaste framtiden för skivbolaget?
– Releasefest för första släppet sker nu på fredag, WRD spelar live och towLie och Maya Lourenco spelar skivor. Vi bjussar på lite överskningar från 22.00 så kom förbi!

Här hittar du releasefestens event på FacebookHär hittar du Under Brons Soundcloud och här är skivbolagets hemsida.