Under the Radar: Mayka

Mayka är artisten, låtskrivaren, dj:n och producenten som under flera år utgjort ena halvan av duon Death Team. I våras släppte hon succé singeln “Rich”, den första från hennes solo-projekt och nu i förra veckan släppte hon ytterligare en singel, denna vid namn “Watching You”
Vi tycker att Mayka är en att hålla ögonen på och mötte därför upp henne för en liten pratstund!

När du var liten, vad ville du bli när du blev stor? 
– Jag ville jobba deltid som hollywoodskådis och deltid i husdjursbutiken Arken Zoo i Karlstad. Tyckte det kändes som en bra kombination! Skateboardproffs och snowboardproffs var andra stora framtidsdrömmar. Blev dock tyvärr inget av detta. :(

Vilken dag i år har varit den bästa? 
– Hmm jag kommer inte ihåg nån specifik dag, MEN jag har börjat gå på kickboxning och varje dag jag gör det mår jag som en gud.

Hur skulle en kontaktannons i tidningen från dig se ut?
– Jag skulle nog eftersöka djur att ta hand om. Typ gnagare och små kaniner som jag kunde få passa. Jag har alldeles för lite djur i mitt liv.

Vilken seriefigur känner du dig mest lik?
– Pocahontas. Hon känns lite free spirit precis som jag.  

Du var tidigare ena halvan av Death Team hur är det att spela själv?
– Ja precis! Än så länge är det lite ovant och lite läskigare. Låtarna är så nya. Mensamtidigt väldigt häftigt och utvecklande att tvingas göra allt själv.

Din första singel som soloartist heter Rich, hur kom den till?
– Rich skapades för ett år sen tillsammans med producenten LIOHN och låtskrivaren Amanda Cygnaeus. Vi hade session för andra gången tror jag och vi bestämde oss för att skriva om ett skevt relationsscenario, där den ena parten hela tiden skryter och flashar sina pengar. Den blev klar på en eftermiddag och jag älskade den från första stund!

Känner du dig rik?
– Till viss del. Jag älskar att få styra över min egen tid, friheten, alla upplevelser och alla fina människor som ramlar in i mitt liv. På det sättet känner jag mig rik. Men ekonomiskt rik? Nä inte ett dugg! Jag lever freelance-life deluxe och ingen månad är den andra lik.

Om du vann ett life-time-supply av vadsomhelst, vad skulle du vilja ha?
– Kokosvatten. Och hudvård från Lush.

När du går ut i Stockholm var går du helst?
– Jag går inte ut och klubbar så mycket, hänger mest på sunkiga söderbarer. Älskart! Men tycker alltid det är nice på Debaser och Södra.

Vad har du för sommarplaner?
– I helgen var jag i Berlin med några tjejkompisar. Framöver har jag en del DJ-gigs, bl.a på Pride och ska köra live i Umeå. Men i övrigt tror jag det blir en väldigt lugn sommar. Ser fram emot att läsa böcker, bada och vara i naturen typ!