Under the Radar: Natali Felicia

Natali Felicia är singer-songwritern som skapar musik som får en att förstå innebörden av mörk pop. Hon slog igenom från ingenstans under 2015 efter att ha postat sin debutsingel “Used To Be” på soundcloud. Nu, 3 år senare bor hon i London, jobbar med musiken och har precis släppt sitt debutalbum Wrong Era. Radar mötte upp Nathalie under en intensiv stockholmsvisit för att prata om nya albumet, var alla coola kids i London hänger och vad hon inte skulle klara sig utan.

Ditt debutalbum heter ”Wrong Era”, tror du att du är född i fel årtionde?
– Nej men jag tror att jag levt många eror på ett eller annat vis i någon slags form. ”Wrong Era” är sista låten skriven för albumet, men en låtidé och en titel jag haft i huvudet i några års tid. Idén växte fram ifrån en känsla jag kan få rätt ofta där det ibland känns som att jag är född in i ”fel tid” och att jag lever i minnen och ser mitt liv från ovan om det makes sense? Ett underligt men sjukt vackert perspektiv (som jag tror många kan känna igen sig i??) som talar mycket för hela samlingen av låtarna på plattan; en drömsk värld som någonstans möter verklighet där jag reflekterar över och utforskar mer den värld vi lever i idag.

När skulle du passa att leva tror du?
– Jag tror jag hade passat in bra att leva i London på 60-70-talet! Önskar så mycket att jag hade fått uppleva det.

Du bor numera i London, var hänger alla coola kids där?
– Hmmm… Dalston och Shoreditch är väl bland de mest ’’hippa’’ områdena I guess. Så där kanske? Jag älskar Soho! Så mycket sköna och intressanta karaktärer som spatserar runt på gatorna där och teatrar och skivbutiker i varje hörn. Och London Fields på sommaren är magiskt! Men jag bor söder om floden – älskar Peckham, Brixton och… Telegraph Hill är min absoluta favorit plats i London.

Hur tror du att din mamma skulle beskriva dig?
– Som Toker i snövit.

Om du inte höll på med musik vad tror du att du skulle gjort istället?
– Regissera film.

Vilken var din senaste googling?
– “Smoke and mirrors soho’’ – hjälpte en snubbe på gatan i Soho att hitta en adress…

Vad klarar du dig inte utan?
– Hopplös kärlek.

Om du bara fick lyssna på en låt för resten av ditt liv vilken skulle det vara?
– ’’Into Dust’’ Mazzy Star.

Din senaste bild i mobilen?
– Jag har fått låna en väns gamla polaroid kamera, så nu fotar jag typ allt och alla med den (jag går sällan utan en kamera i hand dock). Tog den här bilden igår av min kära vän och housemate Hayley i vår trädgård hemma, ett fint minne.

När är nästa gång du står på scen?
– 14:e Maj spelar jag på The Islington i London!! 6:e Juni spelar jag på Obaren i Sthlm, ska bli skitkul att spela på hemmaplan! Det blir nog enda i Sthlm på ett tag – så kom kom kom!

Foto: Beata Cervin
Smink: Sara Stenfors