Yaeger – Dopamine High

För drygt ett och ett halvt år debuterade artisten Yaeger med två tokhyllade låtar men sedan dess har det varit helt tyst, tills idag. Yaeger är ÄNTLIGEN tillbaka, den här gången med låten “Dopamine High” som hon själv säger är en låt som är gjord att röra sig till. Den här gången behöver vi inte heller vänta ett drygt år på nästa släpp, vi kan förvänta oss singlar, en video och EP-debut inom en snar framtid! Yeager är här för att stanna.

Det var ett tag sedan en hörde något från dig, vad har du haft för dig det senaste året?
– Jag har helt ägnat mig åt att lära känna branschen. Helt enkelt hur allting fungerar och är uppbyggt. Även ägnat tid åt att lära känna mig själv som artist, vem jag vill vara, samt hur jag vill låta. Jag jobbar ju independent, och då är det viktigt att learn by doing. Mitt fokus har även varit att sitta mycket i studion, och träffa människor som jag känner att jag utvecklas åt rätt håll med. Det har lett till den utvecklingskurva jag befinner mig i nu, i både mitt skrivande och sjungande. Jag är väldigt nöjd med hur det senaste året har sett ut, och jag har lärt mig extremt mycket. Men nu är jag mer än redo att få ut musik!

Känner du att du utvecklats mycket under den tiden?
– Precis, det är just det jag känner. Jag har testat mig fram och experimenterat, för att ta reda på vart jag inte vill gå med min musik. Nu vet jag det, så nu kan jag fokusera på vart jag vill gå, och vad jag tycker är kul! Nu kommer jag att fortsätta experimentera, och utveckla det jag har hittat det senaste året.

Berätta om din nya singel
– “Dopamine High” är gjord för att röra sig till. Jag vill höra den på klubben, på barer, på förfesten och efterfesten. Det var i den känslan jag blev inspirerad, när tiden oftast inte existerar förutom när man ska ta sig till nästa destination. Låten handlar om två unga älskare, som efter ett intimt första möte inte vågar låta sina begär leda dem tillbaka till varandra. Istället blir dom blinda av karriärer och dess prestationer, i ett sökande efter något de inte kan definiera. Kärnan i låten är det ögonblick när de möts igen, ignorerar alla frågor om hur och varför, släpper greppet om tiden och allt vad det innebär, och förlorar sig själva till livsruset. The “Dopamine High”!

Kommer du fortsätta släppa musik nu eller måste vi vänta ett år igen?
– Ni kan förvänta er fler singlar, musikvideo, debut-EP, med mer. Here we go.

Vad är grejen med gult?
– Jag älskar gult, det har blivit Yaeger. Jag blir glad, inspirerad och peppad av det. Det är som om jag bygger världar i mina låtar, där världarna har en ton av gul. Eller som att jag ser genom ett gult filter. Det är där “Yaeger Yellow” kommer ifrån. Jag ser det som en atmosfär fylld av energi, ungdomlighet och naivitet. Därför är “Yaeger Yellow” mitt sätt att utforska min fantasi, där min nyfikenhet leder vägen. Musik handlar trots allt om att få drömma, leka, och kunna relatera till andra.

Vilken låt har varit sommarens plåga?
– Det står mellan “Better Now” – Post Malone och “What I need” – Kehlani ft Hayley Kiyoko

Om du fick göra ett samarbete med vilken artist som helst vem skulle du då välja?
– Robyn

Har du något tips på en artist vi borde hålla ögonen på?
– Lolo Zouaï

Hur firar du ditt singelsläpp?
– Med DANS!