Converse, Patta och Deviations nya kollektion hyllar klubbkulturens utveckling

I sitt senaste samarbete går Converse ihop med Amsterdam-baserade butiken Patta och Östra London-baserade skivbolaget Deviation och skapar en kollektion som hyllar den streetstyle- och klubbkultur de tre själva på många sätt varit med och format.

Kollektionen utmärker sig genom den genomgående användningen av casentino-ull som främsta material. Casentino-ullen med sin noppriga yta är ursprungligen ett material som användes på den italienska landsbygden tack vare en robust och mer slitstark karaktär jämfört med konventionell ull. Färgskalan är relativt mörk i sin palett bortsett från den utstickande orangea färgen, som också är just en av casentino-ullens signaturfärger.

I kollektionen Converse x Patta x Deviation finns en hoodie, en trench coat, en långärmad t-shirt, ett par vita chinos samt tre varianter av skorna One Stars och Chuck ’70 varav alla är tillverkade i casentino-ull. Priserna ligger på 1100 SEK, för plaggen mellan 500 SEK (t-shirt) och 1750 SEK (trenchcoat). Kollektionen släpps den 21 december på bland annat www.converse.com, platta.nl och hos utvalda återförsäljare. I Sverige säljs skorna på Sneakersnstuff.

SparaSparaSparaSpara

On the Radar