Converse x Midnight Studios vänder ut-och-in på klassiska Chuck 70

I sitt senaste samarbete har Converse teamat ihop sig med Los Angeles-baserade Midnight Studios och släppt två nya par skor där insidan och utsidan fått byta plats. Det Los Angeles-baserade varumärke Midnight Studios grundades år 2014 av den då 19 år gamla Shane Golzale och i samarbetet med Converse ger han förbisedda designaspekter nytt liv på utsidan av skon. I den minimalistiska tolkningenmodellerna Chuck 70 och One Star har loggor och etiketter som vanligtvis sitter på insidan fått pryda utsidan, vilket ger en rå och dekonstruerad känsla. 

“Genom att utnyttja dessa förbisedda designaspekter och ge dem nytt liv på utsidan av skon, och istället flytta in de förfinade och välkända yttre elementen till insidan, vilka bara kan ses när skon är av, skapas en helt ny känsla”, säger Gonzales.

Kollektionen är unisex, kommer i storlek 37-45 och kommer att finnas till försäljning på converse.com och hos Sneakersnstuff från och med idag till ett pris av 1100 SEK för Chuck 70-modellen och 1200 SEK för One Star-modellen. 

On the Radar