Transparent Sound är tillbaka med nya högtalare i gränslandet mellan hantverk och teknik

Transparent Sound, som 2012 släppte den idag nästintill kultförklarade Transparent Speaker, är nu tillbaka med nya produkter. Förutom en ny och förbättrad version av sin svarta klassiker släpper de även en ny, mindre variant i vitt samt en limiterad kollektion vid namn UPCRAFTED, där de tillsammans med en rad duktiga hantverkare vill förflytta gränserna mellan design, teknik och hantverk. 

Kollektionen UPCRAFTED består av en upplaga högtalare i olika material – en variant i trä skapad tillsammans med Dry Studios, en i keramik tillsammans med keramikern Hortense Montarnal samt en i stål gjort tillsammans med smeden Jonas Mayors. Precis som sina syskon i den vanliga kollektionen har alla högtalare från Transparent Sound ett tydligt cirkulärt tänk där varje högtalare består av modulära och reparerbara delar för att minimera klimatpåverkan. 

Den vita och den svarta högtalarna finns att förbeställa på Transparent Sounds webshop redan nu, och från och med idag kommer den limiterade kollektionen finns tillgänglig för förbeställning. Priserna för Upcrafted-högtalarna ligger på 15 000 kr för versionen i trä samt keramik, och 25 000 kr för versionen i metall. 

On the Radar