UNIQLO lanserar i Sverige hösten 2018UNIQLO, den japanska globala klädkedjan, avslöjar idag planerna på att öppna en butik på Hamngatan i Stockholm hösten 2018. Butiken kommer att vara fyra våningar med en total yta på 1,580 kvadratmeter och erbjuda LifeWear till män, kvinnor och barn. 

LifeWear är UNIQLOs unika filosofi som innebär att skapa perfekta och bekväma kläder som möter alla människors behov i vardagen. Kläderna är högkvalitativa, funktionella och tillgängliga för alla, oavsett ålder.

”Vi är oerhört stolta och känner en stor ära inför vår lansering i Sverige under 2018, året som också innebär 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige”, säger Tadashi Yanai, Chairman, President & CEO, Fast Retailing. “Sverige är en av världens mest innovativa nationer och är ett land som uppskattar såväl teknologi som design och är ledande inom modern livsstil. Jag hoppas att det svenska folket kommer att ta till sig vårt koncept LifeWear och göra det till sitt”, tillägger han.

UNIQLO kommer att ta över byggnaden intill Kungsträdgården, även känd som Sverigehuset. Huset har ritats av Sven Gottfried Markelius, en av Sveriges mest inflytelserika moderna arkitekter.

On the Radar