Uniqlo Lifewear FW18 vill fortsätta att förfina basplaggen

Uniqlo, det japanska klädvarumärket som lanserar i Sverige hösten 2018, fortsätter sin resa med att utveckla och förfina de perfekta basplaggen. Som tidigare jobbar varumärket på många sätt fristående från trender och med att skapa plagg som är beständiga, hållbara och prisvärda. Med höst- och vinterkollektionen för Uniqlo Lifewear fokuserar de på två nya baselement – färg och siluett. Färgpaletten går från grått och gult, till mossgrönt och himmelsrött, för att ge individerna som bär plaggen en möjlighet att utrycka sin personliga stil, vare sig den är mer färgglad eller klassisk och neutral. Samtliga plagg är också framtagna utifrån de tre tidlösa formerna cirkulärt, triangulärt och rektangulärt för att passa olika människor och dess unika kroppstyper. 

Förutom Lifewear-kollektionen kommer även Uniqlos övriga sortiment av tidlösa och kvalitativa plagg finnas tillgängliga vid lanseringen i höst. Till dessa hör bland annat Seamless Down-plaggen, som strävar efter att minimera antalet sömmar för att stänga ute kyla och regn och ta bort behovet av tjocka vinterjackor, samt Uniqlo U, som är den välkända designern Christophe Lemaires vision för Uniqlo framåt. Genom att rikta stor fokus på detaljer och funktionalitet samtidigt som att utforska uppfattningar om bland annat trender och kön vill Uniqlo U förändra sättet att se på modet. 

Lifewear-kollektionen, som släpps i höst, kommer att finnas tillgänglig på Uniqlos butik vid Kungsträdgården i Stockholm som öppnar efter sommaren, samt online tillsammans med Uniqlos övriga sortiment.

On the Radar