Introducerar: Klara Hedberg

Klara Hedberg är nybliven Stockholmsbo, men kommer ursprungligen från Göteborg. Hon projektleder youtubers och har tidigare haft en sida vid namn “Stadsekot” i Göteborg där hon träffade lokala unga talanger och berättade om deras projekt. Nu är vi glada att få välkomna henne som det senaste tillskottet i Radar-familjen! Vi ville såklart lära känna henne lite bättre!


Hej Klara, välkommen! Vem är du?

– Jag är Klara, 21 år, och har hyfsat nyligen flyttat från Göteborg till Stockholm. Det hände ganska så plötsligt. Jag fick nog lite livskris efter att ha spenderat halva min vakna tid sittandes på bardisken till kaffebaren på Yaki-Da i över 1 års tid (Yaki <3). Mitt i min lilla livskris fick jag även ett himla spännande jobb, och vips – här bodde jag. I en liten tvåa på Bondegatan med min underbara sambo Alice. 

Jag lär fortfarande känna mig själv mer och mer för varje månad just nu, och försöker ständigt hitta en balans mellan mina drömmar/planer och vad verkligheten innebär. Det är läskigt – men fantastiskt spännande på samma gång. 

Utöver det; skrattar mycket, gråter mycket och sover alldeles för lite.

Du jobbar på Splay, vad gör du där?

– Egentligen är jag projektledare för våra youtubers samarbeten – men får i slutändan jobba med allt från TV-produktioner till att arrangera evenemang & fester. Det har blivit som det universitet jag aldrig hann gå på då jag får lära mig alla delar av branschen.

Kommer youtubers ta över världen?

– Våra youtubers behöver mer säkerhetspådrag än Zara Larsson pga har redan tagit över den yngre generationens värld. Fortsätter den trenden så sitter snart Jockiboi i riksdagen och bestämmer att inget längre behöver “samarbets-märkas” på sociala medier.

Du har tidigare haft en sida som heter Stadsekot, berätta! 

– Stadsekot var en hemsida jag drev, med hjälp av otroliga personer, hemma i Göteborg. Allt började med en idé utan namn och utan någon större planering i mitt huvud för 1,5 år sedan. Jag var trött, otroligt trött på att se mina fantastiskt kreativa vänner kämpa med sina projekt utan att få någon större respons. Jag ville få dessa personer att synas för fler än sin Facebook & bekantskapskrets. När jag en dag berättade om vad jag ville göra för Elemina, tjejen bakom disken på Kafé Magasinet som hade jag stört en hel del dom senaste veckorna, så fick jag äntligen respons. Vi startade hemsidan Stadsekot (efter en grym releasefest) där vi skrev artiklar samt intervjuade unga lokala talanger. Jag älskade det jag gjorde och det faktum att jag fick möta så många olika kreatörer, vilket var väldigt lärorikt. Dock förstod jag någonstans när jag tackade ja till mitt nya jobb i Stockholm – att det innebar slutet för mitt “Stadsekot”. Därför är det fantastiskt att nu bli en del av Radar – ett Radar som står för allt det jag kände, tyckte och ville göra hemma i min hemstad.

När ingen ser…
– googlar jag symptom på olika sjukdomar

Ditt bästa life hack…
– 
är att alltid låta personen jag ska hälsa på få agera först. (Då jag är ansiktsblind händer det ständigt att jag drar “handen” för att hälsa när vi tydligen delat våra livshistorier helgen innan)

Din senaste mobilanteckning…
– 
är 08 779 53 53 (nödnumret som en skulle ringa om hissen jag precis skulle åka i hade fastnat. Vem är jag.)

Om du fick välja vem som helst att bli bästis med…
– 
Jag har faktiskt precis fått en ny bästis här i Stockholm! Hedda! Hon är grym och hon tycker att jag är bra också. Det är himla fint att få nya bästisar lite senare i livet.

Ditt bästa spel…
– Jag är alldeles för rastlös för spel, tvingade dock halva min (även yttre) bekantskapskrets att göra “17 personligheter-testet” vid ett tillfälle i höstas, när jag fick deras svar pluggade jag intensivt på allas styrkor och svagheter. Underligt.

Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
– 
Jag frågade min kompis Anna om denna, hon föreslog att jag skulle fylla i ett sånt quiz på buzzfeed. Svar blev “du har Selens Gomez attityd“. Tror dom menar Selena Gomez, tror inte heller jag fick ett svar på varför – men jag säger Selens Gomez då.

Slutligen: vad kommer vi att få se i din blogg?
– Jag är nybliven Stockholmare och nybliven singel – den kombon är lite för spännande för att inte leva ett ganska ohälsosamt liv för tillfället. Det + en ny kompakt systemkamera som får plats i min lilla carhartt-väska resulterar i att jag numera vaknar upp med 300 halvsuddiga bilder efter varje natt. Det. Plus lite andra påhitt, lite kläder & lite livskris-tankar på söndagar.

Vi börjar så, det blir ju kul.

In och läs Klaras blogg här, och följ henne på Instagram här