Introduktion: Christina Garnett

I sin blogg delar Christina Garnett med sig av bilder, tankar och skriverier. Det är är såväl kick ass riot grrrl-pepp som veganrecept. Vi ställde henne några frågor för att få veta mer.

Berättar mer om vem du är?
– Jag är en halvblyg arg västerortsunge född på nittiotalet som tycker om att laga mat och äta den, tonårsfilmer, technodans och att slå patriarkatet i ansiktet.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Jag har ganska svårt för rutiner men ungefär såhär brukar det se ut: Försover mig. Äter avokadomackor till frukost och dricker några koppar kaffe. Går till skolan om jag känner för det. Annars brukar jag kolla på serier i sängen, snusa, gå en promenad, tjejrunka, ta en öl med nån trevlig person eller leta secondhandfynd på Myrorna i Sundbyberg. Nu när det börjar bli vår kan jag sitta på altanen och läsa också. På nätterna kan jag nästan aldrig sova så jag lyssnar på poddar och skriver dagbok och skurar golvet för att det ger mig inre ro och jag tycker om doften av grönsåpa.

Vad drömmer du om? Var vill du vara och vad vill du göra om tio år?
– Jag tror inte på att plugga hårt och göra karriär och tjäna massa pengar som jag kan skapa materiell lycka med. Jag är inte en maskin, jag är en människa. Jag vet inte var jag vill att jag är om tio år, det är ju roligare att bara låta saker hända. Men jag vill lära mig ryska ordentligt, ha många fulsöta hundar, skriva noveller, bo i Japan nångång, ha en örtträdgård, testa allt, läsa bra böcker, se bra filmer och laga en massa god mat och vara riktigt rund och glad och sen dö på en bädd av rosor.

Christina Garnett.
Christina Garnett.

Varför började du blogga?
– Jag hade köpt en ny kamera och ville ha nånstans att lägga upp bilder istället för på typ Facebook.

Vad brukar vi att få se i bloggen?
– Halvkassa mobilbilder från min vardag, veganrecept, posiga Photobooth-bilder, kick ass riot grrrl-pepp och skriverier om politik, feminism och andra funderingar. Min blogg är ju egentligen en rätt liten del av mig, fast antagligen den bästa.

Här hittar ni Christinas blogg.