Introduktion: Johannes Helje

Efter att som barn ha fotat sönder en filmrulle med en vattenskadad kamera var Johannes Helje hooked på fotograferandet. Idag bor han i New York, fotar, filmar och bloggar på Radar. Vi ställde honom några frågor för att få veta mer.

Berätta mer om vem du är.
– Jag är en 30-årig fotograf som för tillfället bor och verkar i New York. Jag fotar mode, porträtt, och reklam. Jag är även filmfotograf och har bland annat filmat musikvideor för First Aid Kit och gjort reklamfilm för korvbröd.

Vad gör du en vanlig dag?
– Mailar. Något som upptar nästan 90% av min tid. De övriga 10% fotar, touchar, redigerar, förbereder och lagar jag saker på. Det finns inga vanliga dagar i mitt liv. Frilanslivet och en lätt släng av ADHD gör att ingen dag liknar den andra.Varför började du fotografera?
– Jag blev intresserad av foto när jag var väldigt liten. Min pappa gav mig en lätt vattenskadad kamera, satte i en rulle film och jag gick runt i grannskapet och fotade tills den tog slut – eller rättare sagt, jag förstod inte att rullen kunde ta slut, så jag fotade tills hela filmenrullen gick sönder. Efter den traumatiska upplevelsen var jag för alltid hooked.

Vad gör du om tio år?
– Mailar. Något som förhoppningsvis då endast upptar 10% av min tid. Resten av tiden fotar jag på. Och så har jag en lägenhet i Stockholm, en studio i New York och ett hus i LA.

Vad kommer vi att få se i bloggen?
– Bilder som dessa:
Rebecca Simonsson och en flamingo i betong. Foto: Johannes Helje
Rebecca Simonsson och en flamingo i betong. Foto: Johannes Helje