Maria Nilsdotter och Laroche

När smyckesdesignern Maria Nilsdotter samarbetar med vintillverkaren Laroche kommer inspirationen från både vindruvor och vintunnor. Nu släpps smyckeskollektionen i en begränsad upplaga.

Smyckesdesignern Maria Nilsdotter har blivit känd för sina uttrycksfulla och fantasirika smycken och accessoarer . Vanligtvis hämtar hon sin inspiration från en mörk och mystisk fantasivärld av sagor och myter vilket tar sig uttryck i en både skrämmande och sagolik estetik. Under samarbetet med Laroche hämtade hon istället inspirationen från deras vingård i Frankrike. Smyckeskollektionen består av ett earpiece, en ring och ett armband. Till earpiecen hämtade hon formen från vinrankor och lät två små diamanter symbolisera vindruvorna. Till ringen och armbandet kom inspirationen istället från de spindelvävsklädda flaskor och tunnor som hon hittade i vinkällaren.

– Samarbetet har varit väldigt inspirerande eftersom Laroche vinmakeri och min smyckesdesign har mycket gemensamt. Båda vilar på historia och hantverk samtidigt som det finns ett modernt och samtida uttryck, säger Maria Nilsdotter.

Smyckeskollektionen har producerats i begränsad upplaga och säljs i Maria Nilsdotters butik i Stockholm samt i hennes webbutik från och med i morgon.