Under the Radar: Elin Rigby

Elin Rigby är popdrottningen som befunnit sig i periferin ganska länge, som släppt singlar som “By My Side” och “A Friend With A Car” (en engelsk cover på Håkan Hellströms låt) men än så länge inget samlat material. Tills nu, eller tills snart. Det är nämligen det hon sysslat med det senaste året, en EP som släpps senare i höst.
Vi var nyfikna på den nyblivna stockholmaren och mötte upp henne en regnig lördagseftermiddag för att ta lite bilder och ställa henne under radarn.

Du har precis flyttat till Stockholm från Göteborg, vad är största förändringen?
– Största förändringen är väl att allt har förändrats. Allt är nytt och jag har nästan känt mig lite överpositiv men trivs verkligen här! När man bor i en ny stad känns varje dag lite som en film och jag ser typ fram emot allt som inte hänt än.

Om din musik var en fruktsallad vad skulle den bestå av då?
– Hmm kanske jordgubbar och hallon för att de är röda som kärleken och sen lite blåbär för att de är blue och lite ledsna.

Din senaste mobilanteckning:

Något jag tyckte lät bra just då när jag skrev ner det men nu när jag läser det igen så vet jag inte riktigt vad jag menade. Men jag gillar att ha massa random anteckningar för det blir oftast grunden för låtar tillslut.

Om du fick byta liv med en person för en vecka vem skulle det vara?
– Rihanna?

Vilken bild i din mobil skulle du säga representerar dig bäst:

Fick mig att skrolla igenom massa gamla bilder. Men hittade en snap från i somras efter ett av mina gig tillsammans med några av mina bästa vänner som jag tror representerar mig rätt bra.

Om du hade en superkraft vilken skulle det vara?
– Att ha kontroll över tiden för att den är ens fiende ibland.

Vilket var ditt första internet nick?
– Hubbabubba_5

Om du inte var artist vad skulle du göra istället?
– Det håller jag fortfarande på att lista ut.

Vilka är dina favorit-instagram konton?
– Hmm kanske @dualipa @simihaze @thefatjewish och @situationer för jag tycker allt stämmer på mig.

Vilken är den perfekta höstlåten?
– Min nya låt som inte släppts än <3

Snart kommer ny musik av dig, vad kan vi förvänta oss av den?
– Det blir mer av mig och vem jag är. Har inte släppt mycket musik så har massa mer att visa. Jag älskar verkligen det som vi har gjort så det ska verkligen bli kul att få dela med mig av det. Hela musikgrejen har vart en stor personlig utveckling för mig och att faktiskt kunna få ut mina känslor genom att skriva musik är det bästa jag vet.